Länk till startsidan

Yrkesprogram

Yrkesutbildningarna gör dig redo att börja jobba inom din bransch. Även den som söker ett yrkesprogram kan plugga vidare på universitet och högskola genom att välja till de kurser som krävs.

Montage av två bilder. På den ena står en kille och håller i en lysande glödlampa. På den andra bilden står en tjej i skyddskläder med en svetshjälm på huvudet.

Barn- och fritidsprogrammet (BF)

På Barn- och fritidsprogrammet får du kunskaper om människans lärande, utveckling och växande. Du utvecklar dina ledaregenskaper och din förmåga att planera och organisera, samarbeta och kommunicera. Det här är en bred och användbar utbildning för framtiden som ger dig kunskaper inom både pedagogik, psykologi och sociologi.

Barn- och fritidsprogrammet på Vipan

Bygg- och anläggningsprogrammet (BA)

Bygg din egen framtid. På Bygg- och anläggnings programmet får du en bra yrkesgrund för fler olika jobb inom branschen.

Bygg- och anläggningsprogrammet på Vipan

El- och energiprogrammet (EE)

Gillar du teknik och praktisk användning av matematik? Vill du ha ett arbete som kräver noggrannhet, säkerhet och teknisk problemlösning? Då är El- och energiprogrammet det rätta

El- och energiprogrammet på Vipan

Försäljnings- och serviceprogrammet (FS)

Vill du jobba med mode eller livsmedel? Drömmer du om att starta eget?
Då är Handels- och administrationsprogrammet rätt för dig. Praktisk kunskap varvas med teori och ger dig en bra grund inför framtiden. Du får kunskaper om försäljning, inköp och varuflöden, ekonomiuppföljning och företagande.

Handels- och administration på Vipan

Hantverksprogrammet (HP)

Vill du bli frisör? Då kan du söka hantverks programmet med inriktning frisör på Polhemskolan, en utbildning med gott renommé.

Hantverksprogrammet på Polhemskolan

Hotell- och turismprogrammet (HT)

Serviceinriktad, gillar att möta mycket människor och är öppen för andra länders kulturer. Stämmer beskrivningen in på dig? Sök då Hotell- och turismprogrammet.

Hotell- och turismprogrammet på Vipan

Lärlingsutbildning på Vipan

Vipans lärlingsutbildning innebär tre roliga och intressanta år. Mer än halva din totala gymnasietid genomför du ute på en arbetsplats.

Lärlingsutbildning på Vipan

Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL)

Intresset för mat, bra råvaror och god service växer. Som kock och servitör eller bagare och konditor kan du bli en del av denna växande upplevelsebransch.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Vipan

VVS- och fastighetsprogrammet (VF)

Alla behöver värme och vatten. Är du tekniskt intresserad och vill ha ett fritt och självständigt yrke är V-montör ett säkert val.

VVS- och fastighetsprogrammet på Vipan

Vård- och omsorgsprogrammet (VO)

Vill du arbeta med det viktiga i livet, med vård och omsorg om andra, och samtidigt vara säker på att du har goda chanser att få jobb?
Då är det här utbildningen för dig.

Vård- och omsorgsprogrammet på Vipan

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?