Länk till startsidan

Tvärflöjtens förskola

Välkommen till oss på Tvärflöjtens förskola! Vi finns centralt i Lund, med närhet till fina grönomrden och kulturella upplevelser. På Tvärflöjten vill vi skapa förutsättningar för barnen att utvecklas till innovativa, nyfikna, kunskapstörstande och kreativa personer

Förskolans gård med sandlåda, klätterställning och flera sandleksaker. En tegelbyggnad finns till höger i bilden.
Tvärflöjtens förskola

På Tvärflöjtens förskola har vi runt 35 barn uppdelat på två avdelningar; Ramsan för de yngre barnen 1-3 år och Visan för de äldre 3-5 år. Hos oss känner alla pedagoger alla barn vilket skapar stor gemenskap och trygga relationer mellan barn, pedagoger och vårdnadshavare.

Kontakta oss på Tvärflöjtens förskola

Besöksadress: Lilla Tvärgatan 8, 223 53 Lund

Telefon: 046-359 57 83

Frånvaroanmälan i Skola24 med Bank-id

Frånvaroanmälan i Skola24 - inloggning med användaruppgifter

Hitta hit via karta


Kontakta rektor

Camilla Grankvist
046-359 65 16

camilla.grankvist@lund.se

Så här arbetar vi

Vi arbetar projektinriktat, utifrån förskolans läroplan och formar projekten efter barnens intresse och behov. Genom att fokusera på undervisning, omsorg, trygghet och trivsel skapar vi en förskola där ditt barn blir utmanad, stimulerad och får ständiga möjligheter att ta nästa kliv i sitt livslånga lärande.

Vi har en härlig grönskande gård som uppmuntrar till lek, rörelse, utveckling och lärande. Här följer vi naturens kretslopp genom att sköta om våra komposter och odlingar. Barnen tar gärna för sig och smakar på de grödor, frukter och bär som gården har att erbjuda.

Mat och bibliotek på förskolan

Här tillagar vi maten i vårt egna tillagningskök med viss del ekologiska produkter.

Det finns ett förskolebibliotek på båda avdelningarna , och vi har en ansvarig pedagog som utvecklar det spåkstimulerande arbetet. Barnen har genom biblioteken dagligen möjlighet till fler läsupplevelser.

Grön flagg

På Tvärflöjtens förskola är vi certifierade med Grön flagg, som är både ett pedagogiskt verktyg och en certifiering för skolor och förskolor som arbetar aktivt och långsiktigt med hållbar utveckling.

Uppdaterad:

Hjälpte informationen på denna sida dig?