Länk till startsidan

Förskolan Rida Ranka

Rida Ranka förskola ligger i Sofiaparken – en lekvänlig och lummig park i norra Lund. Vi har också nära till Sankt Hans backar, lekplatser och Sankt Hansgården, där det finns får, getter, grisar och andra djur.

Buskar och träd omger förskolan i gult trä.
Rida Ranka förskola.

Rida Ranka förskola är en mindre förskola med ungefär 35 barn, uppdelat i två avdelningar. En för de mindre barnen, Såpbubblan, och en för de större, Helikoptern.

Kontakta oss på förskolan Rida Ranka

Besöksadress: Sofiaparken 7, 222 41 Lund
Postadress: Box 41, 221 00 Lund

Telefon: 046-359 59 59
Telefon Helikoptern: 046-359 59 59
Telefon Såpbubblan: 046-359 84 98

Frånvaroanmälan i Skola24 med bank-id

Frånvaroanmälan i Skola24 – inloggning med användaruppgifter

Hitta hit via karta

Kontakta rektor

Biträdande rektor Lina Termonen
Telefon: 046-359 95 53
E-post: lina.termonen@lund.se

Rektor Thomas Andersson
Telefon: 046-359 56 79
E-post: thomas.andersson@lund.se

Så här arbetar vi

Vi har levande miljöer inomhus och utomhus där vi utgår från barnens intressen och behov, miljöer som ständigt är flexibla och under utveckling. Vi hämtar inspiration från Reggio Emilia-filosofin i våra miljöer: vi har olika sorters material och leksaker, vi har naturmaterial som vi hämtar in från omgivningarna, och vi har en ateljé dit barnen själva kan gå och som används flitigt. Det mesta av vårt material är placerat så att barnen själva ska kunna ta – vi vill genom detta förhållningssätt främja det kompetenta barnet.

Mat och bibliotek på förskolan

I vårt kök finns en mycket duktig kock som tillagar det mesta från grunden. Vi har ett medvetet tänk kring måltidspedagogik där matsituationen ska vara lustfylld och lärorik.

Vi har ett förskolebibliotek som är centralt placerat mellan de båda avdelningarna. Biblioteket blir en naturlig mötesplats på förskolan. Här handlar det inte bara om böcker, även om läsning har en central plats med till exempel lässtunder. Vi har också sångstunder här, och de barn som vill får gå hit om de vill leka eller om de vill vara för sig själva en stund.

Grön Flagg

Vi arbetar med Grön Flagg, ett verktyg från Håll Sverige Rent. Detta för att undervisa och inspirera barnen i ett hållbart tänk för framtiden.

Vill du ansöka om en plats på förskolan?

Ansök, ändra eller säg upp plats

Plan mot kränkande behandling

På förskolan har vi en plan mot kränkande behandling, diskriminering, trakasserier och sexuella trakasserier. Kontakta oss på förskolan om du vill läsa planen så mejlar vi den till dig.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?