Länk till startsidan

Regnbågens förskola

Välkommen till Regnbågens förskola på Mårtens Fälad! Förskolan har en härlig gård, där barnen får utlopp för sin kreativitet och sitt rörelsebehov. 

Ett rosa hus i trä som är Regnbågens förskola. En sandlåda syns i framkant.
Regnbågens förskola.

Regnbågens förskola ligger i östra Lund, på Mårtens Fälad. Vi har en härlig utemiljö med närhet till naturområden och parker. Kommunikationsmöjligheterna är goda med både cykelvägar och kollektivtrafik med busshållplats i nära anslutning till förskolan.

På Regnbågen har vi plats för runt 80 barn uppdelat på tre avdelningar: På Solstrålen går de yngre barnen, på Molnet går mellanbarnen och på Droppen går de äldsta barnen.

Kontakta oss på Regnbågens förskola

Besöksadress: Kollegievägen 5, 224 78 Lund
Postadress: Box 41, 221 00 Lund

Telefon: 046-359 41 71

Avdelning Droppen 1 046-359 69 99
Avdelning Droppen 2 046-359 66 55
Avdelning Molnet 1 046-359 65 00
Avdelning Molnet 2 046-359 69 97
Avdelning Solstrålen 1 046-359 66 00
Avdelning Solstrålen 2 046-359 65 46

Frånvaroanmälan i Skola24 med bank-id

Frånvaroanmälan i Skola24 – inloggning med användaruppgifter

Hitta hit via karta

Kontakta rektor

Biträdande rektor: Anna-Maria Stenlund-Gruvebäck 
Telefon: 046-359 34 27
E-post anna-maria.stenlundgruveback@lund.se

Rektor: Sari Olsson
Telefon 046-359 79 73
E-post sari.himanenolsson@lund.se

Så här arbetar vi

Genom ett medvetet arbete har vi skapat tillgängliga, inbjudande och fantasifulla lärmiljöer för alla barn hos oss. Våra lärmiljöer är grundade på våra pedagogiska intentioner utifrån förskolans läroplan och barnens intressen. Tillgänglighet är ett nyckelbegrepp för oss i arbetet med lärmiljöer. Med det kan barnet utveckla självständighet och tillit till sin egen förmåga. Tillgängligheten är möjlig, eftersom vi är närvarande, stöttande och handledande. Vi tar gemensamt ansvar i arbetslaget för att erbjuda barnen material efter intresse samt utmana dem vidare. Att iscensätta en fysisk lärmiljö är för oss att konkret iscensätta vår omsorg för barns utveckling, lek och lärande i form av rum och material. Vi tar tillvara barnens intresse men vi vill också väcka barnens intresse. Det gör vi genom att iscensätta lekar och miljöer som barnen kan lockas in i, utmanas i och där de kan inspirera varandra, samarbeta och utveckla nyfikenhet och socialt samspel.

Mat och bibliotek på förskolan

Vi har eget tillagningskök där våra kockar lagar god och näringsrik mat. Dagligen serveras mjölk, frukt, sallad och ekologiska grönsaker i olika färger. Köket är KRAV certifierat och serverar till största delen ekologiska och kravodlade produkter.

Förskolans bibliotek är en rik tillgång för förskolans alla barn. Vi arbetar dagligen med berättande och högläsning utifrån barnlitteratur, flanosagor, sagopåsar. Förskolans bibliotek och kulturombud har ett nära samarbete med folkbiblioteken vilket gör att förskolans bibliotek ständigt utvecklas och fylls på med ny litteratur.

Grön flagg

Vi arbetar aktivt för ett hållbart lärande och miljötänket är genomgående i förskolans olika miljöer. Förskolan är Grön flagg-certifierad.

Vill du ansöka om en plats på förskolan?

Ansök, ändra eller säg upp plats

Plan mot kränkande behandling

På förskolan har vi en plan mot kränkande behandling, diskriminering, trakasserier och sexuella trakasserier. Kontakta oss på förskolan om du vill läsa planen så mejlar vi den till dig.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?