Nyheter och aktuellt

Oktober

2019-10-07

Nu finns Mindpark mitt i Lund

Lunds nya coworking space Mindpark är invigt! Företaget finns redan i Malmö och Helsingborg och nu erbjuds alltså också cirka 700 kvadratmeter kontorsytor i Bytaregränd i centrala Lund.

September

2019-09-30

Lundaföretag - AQ Elautomatik

I mer än trettio år har de producerat elektrisk utrustning och elskåp till den krävande industrin, både i Lund och runt om i världen. Ändå är det sällan som den breda allmänheten utanför branschen hör talas om AQ Elautomatik. Orsaken är att AQ är underleverantörer till stora och i många fall välkända maskin- och processleverantörer.

2019-09-25

Hållbara Lund kan göra nytta i världen

Hållbarhet var det högaktuella temat för höstens första näringslivsfrukost Godmorgon Lund den 24 september. Missade du arrangemanget? Här följer ett referat.

2019-09-24

Lund klättrar i ranking av företagsklimat

Lunds kommun klättrar 18 placeringar i Svenskt Näringslivs ranking av kommunerna, som presenterades på tisdagen. Framsteg görs bland annat när det gäller det sammanfattande omdömet av företagsklimatet, som väger tungt i undersökningen och dessutom är ett prioriterat utvecklingsområde för Lunds kommun.

2019-09-23

Kommun och näringsliv i samarbete om smarta elskåp

I början av september började Kraftringen installera smart teknik i tjugo elskåp runt Mårtenstorget. I elskåpen finns mycket av stadens viktiga infrastruktur. Det här är en del i Future by Lunds projekt Smarta Offentliga Miljöer, där smart teknik används för att förbättra för invånarna. Installationen innebär att man kan ha bättre kontroll på stadens viktiga funktioner.

2019-09-20

Premiär för Lund City Awards

För första gången ska Årets butik, Årets café och Årets restaurang i Lund utses. Röstningen har öppnat och vinnarna i de tre olika kategorierna kommer att presenteras på Lund City Awards, som äger rum på Mejeriet den 14 november.

Augusti

2019-08-02

Nationell portal vill förenkla förverkligande av hållbara idéer

Letar du efter ekonomiskt stöd eller samarbetspartner för att förverkliga hållbara idéer kopplade till de globala utvecklingsmålen?

Juni

2019-06-27

Pengar att söka - stöd för energieffektiv vardag

Sök stöd för projekt som kombinerar energiforskning och design. Utlysning öppen nu.

2019-06-19

Säljer du tobak i Lund?

Du vet väl om att Sverige får en ny tobakslag om ett par veckor? Från den 1 juli 2019 behöver du söka tillstånd hos oss på Lunds kommun för att sälja tobak och liknande produkter. Lagen skärps den 1 juli eftersom riksdagen vill förbättra folkhälsan genom att minska tobaksanvändningen i Sverige.

2019-06-03

Sök stöd för digitalisering

Sök pengar för att genomföra satsningar på att digitalisera din verksamhet.

Maj

2019-05-21

Unga entreprenörer inspirerades till att skapa sitt drömjobb

Att vara entreprenör kan innebära att du säljer kaffe från en ryggsäck, att du lär ut programmering fast du själv inte är mästare på det eller att du startar en coachinggrupp för kvinnliga ledare. Lunds kommun arrangerade en inspirationseftermiddag för unga entreprenörer med talare som själva lyckats med att göra resan. Den röda tråden var ”du kan så mycket mer än du tror”.

2019-05-21

Så nöjda är företagen med företagsklimatet

Lunds kommuns företagare ger kommunen både ris och ros när det gäller företagsklimatet. Det framkommer av Svenskt Näringslivs enkätundersökning ”Lokalt företagsklimat”, som presenterades idag, där det lokala näringslivet fått svara på vad de tycker om företagsklimatet i Lund.

2019-05-02

Tvåtimmars crash-course om självkörande uppkopplade fordon den 20 maj

Varför är självkörande fordon bra? Hur bra är de för Lund och Skåne? Och inte minst, vad kan de bidra med för den enskilde medborgaren?

April

2019-04-12

Stöd för digitalisering och internationalisering

Tillväxtverket har tilldelat Skåne 20 miljoner kronor i affärsutvecklingscheckar till företag för digitalisering och internationalisering under 2019. Öppet för ansökan nu!

2019-04-09

Creative Business Cup – för första gången i Sverige på Mejeriet i Lund!

Är du en kreativ företagare och start-up? På väg att kliva ut på den internationella marknaden? Då har du chans att delta i Creative Business Cup, få din idé screenad och möjlighet att tävla om 30 000 euro.

Mars

2019-03-28

Ny satsning på Kickstart Digitalisering

MalmöLundregionen bjuder in företag till Kickstart Digitalisering med start i Lund den 9 maj.

2019-03-14

Ekonomiskt stöd att söka för energismarta produkter

Är du företagare som arbetar med att ta fram energismarta produkter och tjänster? Då kan du söka ekonomiskt stöd från Energimyndighetens program Design för energieffektiv vardag.

2019-03-11

Nominera kandidat till utbildningsprogram för unga företagsledare

Känner du en ung företagsledare mellan 18-35 år som behöver stöd i att förverkliga sina företagsambitioner att växa både i Sverige och internationellt?

2019-03-11

Hjälp oss att bli bättre på service!

Har ditt företag nyligen sökt bygglov, serveringstillstånd eller fått tillsynsbesök av miljöförvaltningen? Eller har du haft kontakt med Lunds kommun i liknande myndighetsärenden? Då vill vi ha dina synpunkter!

2019-03-11

Ny möjlighet för företag att söka affärsutvecklingscheckar

Driver du ett mindre företag och vill utveckla ert digitaliseringsarbete eller arbeta med internationalisering? Då kan söka affärsutvecklingscheckar för detta av Region Skåne.

Februari

2019-02-26

Lund Grand Prix 2019 - anmälan har öppnat!

"Tekniker för ett friskare liv" är temat för årets upplaga av Lunds kommuns näringslivsdag Lund Grand Prix.

2019-02-26

Vad betyder MAX IV och ESS för livsmedelsindustrin?

Välkommen till workshop (på engelska) om hur forskningen vid MAX IV och ESS kan boosta utvecklingen av livsmedelstillverkning och -forskning.

Januari

2019-01-14

Glöm inte anmäla till B2B-mässan

Över 20 lundaföretag har redan anmält sig till årets stora B2B-mässa i MalmöLundregionen. Kommer ditt företag att vara där? Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig.