Nyheter och aktuellt

November

2018-11-29

FN öppnar globalt innovationscenter i Lund

FN:s projektleveransorganisation UNOPS har beslutat att i samarbete med Ideon Science Park sätta upp ett av sina globala innovationscentras i Lund.

2018-11-27

Lund styr mot smartare mobilitet

Kan Lund bli samlingsplats och testområde för nya mobilitetslösningar? Det var huvudfrågan på det God morgon Lund som arrangerades på Bricks i slutet av november och arrangemanget lockade många åhörare men också sammanlagt sjutton talare på scenen. – Det känns som alla vill köra, konstaterar näringslivschef Per Persson som avslutning.

Oktober

2018-10-26

Informationsträffar hos Skatteverket

Från och med januari 2019 ska alla arbetsgivare och utbetalare redovisa löner, förmåner och skatteavdrag månadsvis för varje anställd i arbetsgivardeklarationen. Skatteverket bjuder därför in till kostnadsfria informationsträffar.

2018-10-11

Mode och textil möter smart teknik i Lund

Vilken nytta har textil- och modeindustrin av materialforskning från Lund? Och hur kan vi ta det vidare? Den 24 oktober arrangerar Future by Lund och branschorganisationen TEKO ett öppet halvdagsseminarium på temat med medverkande från bland annat MAX IV, Sigma Connectivity och Swedish Fashion Council.

September

Juli

Maj

2018-05-21

Växa-stödet växer

Växa-stödet infördes förra året till stöd för enskilda näringsidkare som vill anställa sin första medarbetare. Från och med i år gäller stödet även vissa aktiebolag och handelsbolag.

2018-05-07

Fortsatt uppåt för Lunds företagsklimat

Lunds kommun får fortsatt goda betyg av företag som kommer i kontakt med kommunen. Det framgår av Sveriges kommuners och landstings nationella företagsklimatundersökning. Lund förbättrar sig i fyra av sex myndighetsområden och miljöförvaltningens livsmedelskontroll är näst bäst i landet.

April

2018-04-16

Nu startar The Creative Tour

Har du en idé som du drömmer om att få utveckla? Genom The Creative Tour som startar den 2 maj får entreprenörer, start-ups och företag möjlighet att på ett avspänt sätt presentera sin idé för coacher och investerare.

Mars

2018-03-26

Hjälp oss att bli bättre på service

Har ditt företag sökt bygglov, serveringstillstånd eller fått tillsynsbesök av miljöförvaltningen? Eller haft kontakt med Lunds kommun i andra liknande ärenden? Då vill vi ha dina synpunkter!

Februari

2018-02-14

Lund Grand Prix till er tjänst!

Tjänsteföretagen utgör en stor del av näringslivet och står i många fall för andra sorters framgångar och utmaningar än andra branscher. Årets upplaga av Lund Grand Prix tillägnas därför denna mycket viktiga och emellanåt undanskymda del av vårt näringsliv - tjänsteföretagen!

2018-02-06

Open Lab Skåne

Open Lab Skåne drivs av Malmö universitet, Lunds universitet och SmiLe inkubator och hjälper företag och entreprenörer inom kemi, materialvetenskap, life science och livsmedelsteknik.

2018-02-02

ICHL ska locka internationell kompetens till Lund

I och med etableringen av forskningsanläggningarna ESS och MAX IV ökar behovet av internationella specialister i Lund. International Citizen Hub Lund, ICHL, hjälper företag att behålla den kompetensen genom att ta hand om de som följer med, familjen. Nu breddar ICHL sitt erbjudande med att hjälpa näringslivet i Lund att också attrahera internationell kompetens.

Januari

2018-01-30

Godmorgon Lund 8 februari

Brexit, Trump och Sverige - hur hamnade vi här? är temat för Godmorgon Lund torsdag den 8 februrari.

2018-01-18

Landshövdingen besökte Tetra Pak i Lund

Under torsdagen 18 januari besökte Landshövding Anneli Hulthén Tetra Pak i Lund. Medverkade gjorde även kommunstyrelsens ordförande Anders Almgren, Kommundirektör Anette Henriksson och Näringslivschef Per Persson. Delegationen togs emot av VD Jerry Bengtson.