Nu finns Mindpark mitt i Lund

7 oktober, 2019

Lunds nya coworking space Mindpark är invigt! Företaget finns redan i Malmö och Helsingborg och nu erbjuds alltså också cirka 700 kvadratmeter kontorsytor i Bytaregränd i centrala Lund.

I Bytaregränd har ett före detta gym förvandlats till reception, mötesrum och flexplatser i Mindparks nya coworkingspace. Via en port och en trappuppgången tvärs över gården nås de 17 kontorsplatserna på våning två och tre i ett äldre tegelhus. Här finns redan bland andra Jobbmaskinen och Backtick Technologies på plats medan andra rum står tomma och väntar på att flyttlassen ska komma. Just nu är enbart tre kontor lediga för uthyrning – men i de gemensamma lokalerna finns möjligheter att hyra flexplatser för enstaka dagar eller via klippkort och månadskort.

– Vi är jätteglada över lokalen och den känns väldigt mycket Lund, berättar Karsten Deppert, en av ägarna till Mindpark. Lund är ett nav som behöver jackas in med övriga Skåne och vi ser det lite som vår uppgift att göra det.

I Lund kommer Amanda Holm (bilden) att finnas på plats i receptionen vardagar mellan 9.00 och 15.00.

Amanda Holm, Mindpark

– Det är mitt jobb är att alla ska lära känna varandra så att de kan få nytta av varandra och vi kan skapa synergier, säger hon. Vi har också möteslokaler och möjligheter att ha event här. Vi vill att Bytaregränd ska bli en entreprenörsgränd.

Amanda Holm är statsvetare och har flerårig organisationserfarenhet genom att hon drivit Kompis Sverige i Lund.

– Mitt arbete med Kompis Sverige har gett mig ett annorlunda perspektiv. Jag vet att pengar inte är allt som skapar värde utan det finns också andra sätt att se på nyttan av ett arbete.

I lokalerna finns just nu företag inom spridda affärsområden. Många finns i Tech-branschen, men här finns även Barncancerfonden och investerarna i I Love Lund.

– Mindpark finns ju redan i Helsingborg och Malmö men vi märker redan att det blir lite annorlunda i Lund, berättar Amanda Holm. Bland annat lockar det fler Techbolag. En annan skillnad är att lundaborna är nyfikna av sig och redan är det många som bara tittar förbi. Jag har själv pluggat i Lund och för mig är det här väldigt kul att vara här – lite som att komma hem.

Relaterad information

Kontakt

Näringslivsavdelningen

Besöksadress: Ekska huset, Sankt Petri Kyrkogata 4
Postadress: Näringslivsavdelningen, Lunds kommun, Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 50 00 (växel)
E-post: Näringslivsavdelningens medarbetare >>

Miljöförvaltningen

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Brotorget 1, Lund
Telefon: 046-359 52 61
E-post: miljoforvaltningen@lund.se

Tekniska förvaltningen

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Brotorget 1, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post:tekniska.forvaltningen@lund.se

Stadsbyggnadskontoret

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Brotorget 1, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post: stadsbyggnadskontoret@lund.se

Kommunkontoret

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Bruksgatan 22, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post:kommunkontoret@lund.se