20/11 2019: Godmorgon Lund

Novembers upplaga av näringslivsfrukosten Godmorgon Lund har temat Material och erbjuder också möjlighet till fördjupning inom tre olika områden - Industriföretagen bakom anläggningarna, Nya perspektiv på råvaror och förpackningar samt Framtidens material och möjligheter inom textil och skogsindustri.

Vilka möjligheter väntar i framtiden? Bildskärmar av papper, solcellsdrivna lättviktsflygplan, nanomaterial för målstyrd leverans av läkemedel och biomaterial som ersätter plast?

Med forskningsanläggningarna ESS och MAX IV blir Lund världens ledande materialforskningscenter, vilket öppnar för innovatörer, industriella användare och nya branscher. På Godmorgon Lund den 20 november dyker vi ner i materialforskningen och dess affärsmöjligheter i Lund.

Efter frukostmötet erbjuds tre olika break-out sessions:

1 – Industriföretagen bakom anläggningarna
Hur kan den teknik som används för att bygga storskaliga forskningsanläggningar som ESS och MAX IV användas för att lösa några av vårt samhälles stora utmaningar? Big Science Sweden är en organisation med säte i Lund som ser till så att Sverige får tillbaka mer från sina stora investeringar i storskaliga forskningsanläggningar. Det finns många möjligheter för svenska företag att leverera utrustning, material och tjänster. Samtidigt utvecklas ny teknik som i många fall kan vara med och lösa flera av samhällets utmaningar såsom hälsa, transport och infrastruktur. Efter en kort presentation från Frida Tibblin Citron från Big Science Sweden ger vi ordet fritt att spåna på vilka samhällsutmaningar som du tror kan lösas.

2 – Nya perspektiv på råvaror och förpackningar
Vårt moderna samhälle där hållbarhet sätts i fokus leder till nya utmaningar inom områdena råvaror och förpackningar. Jordbruksnäringen står i centrum för utveckling av framtidens råvaror och mat för god hälsa. Kraven ökar men även möjligheterna på vilka egenskaper en råvara eller förpackning ska ha. Var med i samtalet och låt dig inspireras och nätverka tillsammans med företagare och forskare i Lunds kommun. Samtalet leds av Olof Nyström från Packbridge.

3 – Framtidens material och möjligheter inom textil och skogsindustri
Var med och bidra till ett levande samtal om framtidens möjligheter inom textil och skogsindustri. Ny forskning inom materialvetenskap öppnar för helt nya möjligheter att skapa textil. De traditionella materialen och metoderna kommer utmanas av material med helt nya funktioner och egenskaper med hållbarhet som ett naturligt fokus. Samtalet leds av Carl Malm från Innovation Skåne AB's projekt Materials Business Center.

Tid frukostmöte: kl 07.30-09.15 (frukost första halvtimmen)
Tid break-out sessions:kl 9.20-10.15
Plats: Folkparken, Trollebergsvägen 58, Lund

Anmäl dig till Godmorgon Lund här >>

Välj break-out session här >>

Kontakt

Näringslivsavdelningen

Besöksadress: Ekska huset, Sankt Petri Kyrkogata 4
Postadress: Näringslivsavdelningen, Lunds kommun, Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 50 00 (växel)
E-post: Näringslivsavdelningens medarbetare >>

Miljöförvaltningen

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Brotorget 1, Lund
Telefon: 046-359 52 61
E-post: miljoforvaltningen@lund.se

Tekniska förvaltningen

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Brotorget 1, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post:tekniska.forvaltningen@lund.se

Stadsbyggnadskontoret

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Brotorget 1, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post: stadsbyggnadskontoret@lund.se

Kommunkontoret

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Bruksgatan 22, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post:kommunkontoret@lund.se