Ideon Science Park

Ideon Science Park är platsen där skarpa sinnen skapar framtiden. Ideon har 35 års erfarenhet av att hjälpa företag växa och idag finns över 400 företag där med över 9000 energiska medarbetare och entreprenörer.

Beroende på var du befinner dig i utvecklingen av ditt företag, erbjuder Ideon olika support för att du ska kunna skapa – och fortsätta skapa – tillväxt i ditt företag. På Ideon finns breda kompetenser inom connectivity, ICT, life science, cleantech, energi, hälsoteknik och smarta material. I en värld av disruptiva affärsmodeller är denna bredd och mångfald Ideons största styrka.

Ideon grundades för 35 år sedan precis intill Lunds Universitet för att koppla forskning till innovationer och entreprenörer, ett samarbete som har lett till många framgångsrika företag. På Ideon får du tillgång till ett fantastiskt innovationsekosystem och får en kvalitetsstämpel på ditt företag som en del av Ideon. Idag består Ideon av 300 000 kvadratmeter kontorsyta, med flexplatser, kontorshotell, labb och mötesarenor.

Ideon ägs av Castellum AB, Vasakronan AB och Wihlborgs Fastigheter AB, med representanter från Lunds kommun, Länsstyrelsen Skåne, Lunds Universitet och Sydsvenska Handelskammaren i styrelsen. År 2020 kommer Ideon att ha två hållplatser längs med spårvägen, Ideon-torget och Höjdpunkten.

Kontakt

Ideon Science Park
Scheelevägen 17
223 70 Lund
Telefon: 046-286 85 00
E-post:info@ideon.se

Relaterad information

Faktaansvarig: Näringslivsavdelningen, Kommunkontoret

Kontakt

Näringslivsavdelningen

Besöksadress: Ekska huset, Sankt Petri Kyrkogata 4
Postadress: Näringslivsavdelningen, Lunds kommun, Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 50 00 (växel)
E-post: Näringslivsavdelningens medarbetare >>

Kommunkontoret

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Bruksgatan 22, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post:kommunkontoret@lund.se