Future by Lund

Future by Lund är en plattform för utveckling av miljömedvetna, attraktiva städer. Har du en klimatsmart innovation som du vill sjösätta? Här får du hjälp vid varje steg - från idé till lansering och vidareutveckling.

Future by Lund består av ett rikt nätverk som tillsammans tar till vara på den kreativitet som finns i staden, med fokus på att skapa attraktiva och hållbara lösningar för medborgarna. Tillsammans med kompetenta partners inom Lunds kommun, näringsliv och akademi samarbetar vi för att lösa globala utmaningar och skapa innovativa och hållbara städer.

Fokus ligger på sex utmaningar som har stor betydelse för utformningen av hållbara städer: Energi, Moving Things & People, Makers & Sharing, Digitala människan, Future Living & Spaces och Human Centric Light.

Tillsammans utforskar vi möjligheter, identifierar behov, utvecklar, inspirerar och leder nya kvalitativa innovationer och affärsmodeller. Tillsammans skapar vi framtiden.

Är din innovation, tjänst eller produkt mogen att ta nästa steg, hitta potentiella kunder, testas i skarpt läge eller behöver finslipas för marknaden?

Vår arbetsfilosofi bygger på tre steg; Forma, Kunna & Göra. Det kan vara allt från att testa prototyper, marknader och behov till att matcha, idéutveckling, forskning, finslipning, kommunikation och lansering. Oavsett vilket stadie eller fas du är i hjälper vi dig att Forma, Kunna & Göra.

I vår plattform korsbefruktas nytänkande kreativitet med erfarenheter och kunskap från de olika fokusområden, vilket ger en stabil grund för framtidens smarta innovationer. Genom att delta i utvecklingsprojekt får du möjlighet att visa upp dina lösningar och pröva dem mot marknaden. Future by Lund är en kreativ spelplan för en bättre framtid, i ständig rörelse och alltid på jakt efter nya lösningar som gör världen lite bättre.

> Gå till Future by Lunds hemsida

Logotyp för Future by Lund

Kontakta oss!

Peter Kisch
Projektledare
E-post: peter.kisch@lund.se
Telefon: 0733-94 92 24
Kontor: Ideon Agora (Scheelevägen 15), Lund

Future by Lund drivs av Lunds kommun och tillsammans med 25 partners från näringslivet, akademin och den offentliga sektorn. Arbetet koordineras av Lunds kommun och delfinansieras av Vinnova.

Faktaansvarig: Näringslivsavdelningen, Kommunkontoret

Direktadress till denna sidan: https://lund.se/future-by-lund

Kontakt

Näringslivsavdelningen

Besöksadress: Ekska huset, Sankt Petri Kyrkogata 4
Postadress: Näringslivsavdelningen, Lunds kommun, Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 50 00 (växel)
E-post: Näringslivsavdelningens medarbetare >>

Kommunkontoret

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Bruksgatan 22, Lund
Telefon Medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post:kommunkontoret@lund.se