Om du arrangerar ett publikt evenemang i Lund har du möjlighet att utan kostnad synas i vår evenemangskalender. Den här guiden ger dig som arrangör en introduktion till kalenderns funktioner samt vägledning i hur du formulerar rubriker och texter som väcker intresse och underlättar för användare att hitta ditt evenemang.
Det som får synas i kalendern är evenemang som:
Partipolitiska evenemang får inte publiceras i evenemangskalendern. Inte heller branschevent eller kongresser, som inte är öppna för alla eller gudstjänster eller kurser, som ingår i en arrangörs ordinarie utbud.
I evenemangskalendern är det inte tillåtet att lägga till evenemang som kränker grupp eller person oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionshinder, sexuell läggning eller ålder.
Sådant som strider mot lag eller på annat sätt är stötande eller olämpligt tillåter vi inte heller. Vi förbehåller oss även rätten att ta bort rena spam och företagsreklam.
Börja med att gå till eventmanagern Cruncho.
Eventmanagern Cruncho (öppnas i nytt fönster)
Tänk på att det är du som arrangör som är ansvarig för att allt inskickat material är korrekt. Detta inkluderar att säkerställa att rätt upphovsrättigheter finns för de upplagda bilderna.
Nu är det dags att lägga upp ditt evenemang! Här har vi samlat några viktiga funktioner som kan vara bra att känna till, samt några användbara tips för att komma i gång.
Börja med att klicka på knappen "Skapa nytt evenemang" för att påbörja upplägget av ditt evenemang. Om du behöver avbryta och återkomma senare kan du alltid klicka på "Spara utkast" för att spara ditt arbete och fortsätta vid ett senare tillfälle.
Tips! Du kan skapa en mall för återkommande evenemang på samma arena, så slipper du lägga in uppgifter som plats och kontaktuppgifter varje gång.
Rubriken är det första besökaren ser – därför är det viktigt att den är tydlig, informativ och väcker intresse. En bra rubrik hjälper ditt evenemang att sticka ut och ökar chansen att fler hittar och väljer att läsa mer.
Exempel på bra rubrik: Fotoutställning – Historiska bilder från Södra Sandby
Exempel på ofullständig rubrik: Utställning – Bilder från förr
För att ditt evenemang ska vara så sökbart som möjligt är det viktigt att du väljer en relevant kategori. Tänk på att det inte nödvändigtvis är bättre att välja flera kategorier. Flera val kan i stället göra det svårare för besökare att få en tydlig överblick av kalendern och förstå vilket slags evenemang det handlar om. Om du väljer flera kategorier kan vi komma att justera det innan publicering. Funktionen etikett används när flera platser och arrangörer vill synas under samma tema. Hör av dig till oss om du önskar använda en annan etikett än de som finns tillgängliga.
E-post: evenemang@visitlund.se
För att få använda etiketten "Lov i Lund" ska aktiviteten vara gratis, ske under skollov samt rikta sig till barn och unga mellan 6 och 18 år.
Texten för ditt evenemang är din chans att fånga besökarens intresse och ge all nödvändig information om vad evenemanget handlar om. Beskriv evenemanget på ett enkelt och tydligt sätt, undvik långa meningar och komplexa ord. Håll fokus på det viktigaste, men inkludera gärna detaljer som gör evenemanget mer intressant. Tänk på vem målgruppen är och var tydlig med vilken typ av evenemang det är.
Tänk på att använda bilder i liggande format – och utan text, så blir det allra snyggast! Bilden får max vara 2 MB. Du kan även lägga till länk till ett Youtubeklipp. Det är ditt ansvar att säkerställa att du har rätt att använda bilden. Ingen bild? Inga problem – vi har ett bildarkiv fullt av gratisbilder att välja bland.
Om du har ett evenemang som sker flera dagar är det viktigt att inte lägger in så att det ser ut som att evenemanget pågår dygnet runt. Varje datum ska ha en start- och sluttid. Det går också bra att dölja sluttiden om man önskar detta.
Återkommande men identiska event läggs in som ett evenemang med flera datum. Till exempel: Kvarterspuben har trubadurkvällar med Kalle Kula fyra på varandra följande lördagar = ett event, fyra datum.
Om du har återkommande olika event ska dessa läggas in som olika evenemang. Till exempel: Kvarterspuben har konserter med olika artister fyra på varandra följande lördagar = läggs in som fyra olika event, då innehållet skiljer sig åt.
Tips! Om du till exempel har en utställning som endast är öppen tisdag–fredag klockan 10–16 mellan 14 april–16 maj kan du lägga in datum och tider "dagligt" eller "veckovis". Bocka sen i de veckodagar utställningen är öppen mellan de valda datumen och lägg in klockslag.
Ange var evenemanget äger rum så tydligt som möjligt – skriv in platsens namn i stället för adress. Vi använder OpenStreetMap för att visa platsen på karta. Det är ett kostnadsfritt system där du själv kan justera om något skulle vara fel.
Tips! Om platsen kan vara svår att hitta, lägg gärna till en kort beskrivning i texten, till exempel: "Den guidade turen startar i hörnet av Gata X och Gata Z."
Fyll i kontaktuppgifter så att besökaren kan nå er för eventuella frågor och lägg länk till er webbplats om ni har en sådan.
Du kan själv göra ändringar i alla evenemang du har lagt upp, oavsett om de är publicerade eller inte. Om du behöver support, är du välkommen att mejla oss.
E-post: evenemang@visitlund.se
Uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?