Länk till startsidan

$currentPage

Lunds närings­livsdag

13 april 2023

Lunds näringslivsdag

Den 13 april bjuds näringslivet in till Stadshallen där det blir lunch, panelsamtal, mingel och föreläsning på temat ”Framtid & innovation: Att göra saker på ett nytt sätt.” Här kan du anmäla dig.

Bild på Stadshallens entré en solig dag i februari

Anmäl dig här

Det har gått en tid sedan pandemin släppte sitt grepp, och det är hög tid att återuppta traditionen att årligen hylla och lyfta Lunds företagare. Välkommen till en ny näringslivsdag med fokus på förmågor från Lund.

Hela programmet ser du nedan.

Anmäl dig här.

Två män i kavaj, där den ena håller i en blombukett och den andra håller ett stort inramat diplom.
Axis vd Ray Mauritsson tog emot näringslivspriset 2021. Priset delades ut av Philip Sandberg, dåvarande kommunstyrelsens ordförande.

Vi delar ut näringslivspriset

Lunds kommuns näringslivspris är en utmärkelse som delas ut årligen till en person eller en organisation, som med framgång utvecklat företag eller innovation i Lund.

Utmärkelsen är ett sätt att lyfta initiativ och företagsamhet som gjort skillnad inom minst ett av de globala målområdena i Agenda 2030.

Sista dagen att nominera till priset var 27 februari.

Här kan du läsa mer om priset.

Program

Från 10.00 Hitta rätt stöd för din verksamhet. Aktörer från Lunds lokala och regionala stödsystem är på plats i foajén på plan 1. Passa på att ta kontakt med just de aktörer som kan hjälpa din verksamhet framåt.

12.00-13.00 Mingellunch.
13.15-13.45 Kommunstyrelsens ordförande Anders Almgren (S) och vice ordförande Rasmus Törnblom (M) hälsar välkomna.
13.45-14.15 Föreläsning och samtal med entreprenören Jonas Birgersson.
14.15-14.45 Eftermiddagsfika och besök i minimässan.14.45-15.15 Vi möter vd Ray Mauritsson från Axis Communications, Lunds näringslivspristagare 2021.

15.15-16.00 Panelsamtal: Hur lyfter vi gemensamt Lund som näringslivstad? Deltagare är Cecilia Nebel, Johan Wester, Karin Ebbinghaus och Håkan K Pålsson. Musikern Henrik Nilsson sätter Lund i ett nytt och komiskt ljus.
16.00-16.30 Prisutdelning 2022. Lunds Näringslivspris delas ut till en god ambassadör för Lunds kommun. Dessutom delar Handelsföreningen Lund, Företagarna Lund och Lunds NyföretagarCentrum ut sina egna priser.
16.30 Dryck och tugga serveras, liveband, baren öppnas, fritt mingel och trevligt.


Välkommen!

En dag för Lunds näringsliv

 Ett livskraftigt näringsliv är viktigt för Lund - både idag och i framtiden. Med näringslivsdagen vill vi lyfta näringslivets framgångar samtidigt som vi skapar en arena där företrädare för kommun och företag kan mötas och gemensamt blicka framåt.

Näringslivsdagen kommer att återkomma årligen med ett nytt tema. Temat för i år är "Framtid & Innovation: Att göra saker på ett nytt sätt".

Uppdaterad:

Dela sidan:

Aktuellt

Stadsutveckling och trafik

Lunds kommun växer och utvecklas. Det händer mycket, nu och i framtiden. Allt för att Lund ska ge dig plats att växa – i tusen år till.

Stadsutveckling och trafik

Alla pratar om en smartare och mer hållbar framtid. I Brunnshög skapas den. Och den skapas runt människorna som ska bo där, med deras framtida behov i fokus.

Företag, näringsliv och förening

Några gånger per år skickar vi ut ett nyhetsbrev från vår näringslivsenhet, späckat med intressanta artiklar och händelser för dig som är företagare i kommunen.