Välkomna våren!

20 March, 2020

Våra utomhusrum är viktigare än någonsin. Vårens färger och dofter möter oss på gator och torg, längs cykelvägar och i parker och i naturområden, när väder och virus lockar ut oss efter en grå vinter. Växthuset i Stadsparken bjuder på en försmak av årets blomsterprogram och i Skrylle startar naturum sitt vårprogram. Välkommen ut i VÅRstad Lund!

Växthuset i stadsparken mars 2020

Blomsterprogram & kurser om ätbara växter

Varje år breder våren ut sig i Lund genom stora lökplanteringar och blommor i urnor, amplar och rabatter med inspiration från ett tema som beskriver färg, form och känsla. I Stadsparkens växthus presenteras årets tema, ”Moonlight Serenade”, som har inspirerats av stämningen i jazzlåten med samma namn.  Växthuset är öppet på vardagar under dagtid, och på andra tider kan du njuta genom fönstret.  Utblommade växter tas omhand av vår skogsträdgårdsodling. I växthuset kan du bland annat njuta av narcisser i flera färger, primula, dubbelblommande jordviva och kungsängslilja.

Mer om blomsterprogrammet

Kan du inte ta dig till växthuset - se en film istället!

I växthuset hittar du även information om Ätbara Lunds kurser kostnadsfria kurser som hålls i växthuset under våren. Här får du lära dig att odla ätbara fleråriga växter.

Mer om Ätbara Lunds kurser och odling i Lund: facebook/odlailund

Naturum Skrylle

Naturum Skrylles vårprogram bjuder på guidningar, workshops och trevliga stunder i naturen. Kanske lär du dig något nytt eller hittar inspiration till egna utflykter? Vårprogrammet innehåller kostnadsfria aktiviteter alla helger fram till den 14 juni, och har dessutom ett särskilt påsklovsprogram.  Varför inte gå på fladdermussafari, lära dig mer om stormar och moln, testa trädkroki eller göra upp eld på gammalt sätt? Dessutom träffas de allra minsta, 0-5 år, varje fredag förmiddag och upptäcker naturen tillsammans.

Naturum Skrylles vårprogram

Följ oss på facebook/naturumskrylle