Tågstopp Malmö–Lund

17 August, 2020

Mellan 22 och 28 augusti är alla tåg mellan Malmö och Lund inställda. Trafikverket bygger om till fyra spår så att det ska bli enklare att resa framöver. Om du kan, undvik att resa längs sträckan under perioden.

Information om tågstoppet på Trafikverkets webbplats

Det kommer bli krångligare och ta längre tid att resa längs sträckan under tågstoppet. Om du har möjlighet, planera för att jobba hemifrån och undvik att resa under perioden alternativt ta andra resvägar.

Guidade cykelpendlingar

Lunds kommun erbjuder i samarbete med Trafikverket guidad cykelpendling under tågstoppet med start måndag 17 augusti. För att delta behöver du först anmäla dig på Trafikverkets webbplats.

Cykelpendla med Lunds kommun och Trafikverket

Ersättningstrafik

För dig som behöver resa med Skånetrafiken under perioden finns ersättningsbussar så länge bygget pågår. Skånetrafiken har beställt ett stort antal bussar som ska gå i 5-minuterstrafik mellan Malmö och Lund. Tänk på att hålla avstånd och visa hänsyn till dina medpassagerare och lyssna på personalen som finns på plats för att svara på frågor och koordinera ersättningsbussarna.

Bussarna går från Bangatan. Observera att du kliver på och av bussarna på olika ställen. Följ skyltningen och markeringar i marken så kommer du till rätt buss.

Löpande information om tågstoppet på Skånetrafikens webbplats

Ta hand om dig. Ta hand om dina medmänniskor. Tillsammans tar vi hand om varandra.