Spännande koncept när Stadshallen får sin första restaurang

13 May, 2020

För första gången någonsin kommer Lunds Stadshall att inrymma en egen restaurang och café – en medelhavsinspirerad ”boqueria”, som även kommer att erbjuda drycker från ett eget mikrobryggeri.

Stadshallen restaurang

På bilden: Inger Tolsved Rosenkvist och Hampus Ponné som gör tummen upp!

- Detta känns som spännande lösning, som kommer att bli ett lyft för centrum och en viktig pusselbit i vår vision att skapa ett levande kulturhus i Stadshallen, konstaterar servicenämndens ordförande Inger Tolsved Rosenkvist (L),

I höstas annonserade Lunds kommun efter restauratör till Stadshallen. Flera seriösa intressenter hörde av sig och bland dessa har Lunds kommun nu valt att gå vidare med Hampus Ponnés koncept ”Torgets Boqueria & Bryggeri”.

Restaurangen kommer att ligga i den del av Stadshallen, som vetter mot Botulfsgatan och tidigare inrymt Turistbyrån. I konceptet ingår även ett café i motsatt hörn av byggnaden, där Wahlströms Optik ligger i dag. Menyn blir Medelhavsinspirerade tapas och mellanrätter, till stor del baserad på lokala råvaror.

- Nu är det dags för oss att förverkliga våra drömmar, konstaterar Hampus Ponné som i dag är verksam med restaurangen Gamla franska i Saluhallen.

- På Lunds mest centrala plats vill vi skapa en boqueria, det vill säga en samlingsplats för mat, dryck och möten, dessutom med ett lokalt bryggeri en trappa ner.

Med boquerian hoppas Lunds kommun få in en långsiktig aktör, som är med och sätter Stadshallen på kartan som en levande mötesplats och katalysator för ett större centrumlyft.

- Det känns roligt att vi nu valt att gå vidare med en krögare, som smittar av sig med sitt nytänkande och sin vision om att göra Stadshallens restaurang till en levande plats där alla är välkomna, säger Inger Tolsved Rosenkvist och får medhåll av den blivande operatören, Altitude Meetings, som kommer att driva Stadshallen för kommunens räkning.

- Restaurangen är en väldigt viktig del av helhetsupplevelsen i Stadshallen och krögaren kommer på många sätt bli vår viktigaste samarbetspartner. Nu går vi in i en ny fas av planeringen inför öppningen av Stadshallen. Det ska bli väldigt roligt att samarbeta med Hampus som från första stund visat ett stort engagemang och en passion för att göra Stadshallen till en attraktiv och levande mötesplats, säger Calle Håkansson på Altitude Meetings.

Tanken är att Stadshallen med restaurang och café ska öppna våren 2022.

Hur blir nya Stadshallen?

Följ byggprojektet