Per Welinder blir vd för Visit Lund

21 July, 2020

Nu är det klart vem som blir vd för destinationsbolaget Visit Lund AB. Per Welinder tillträder sin nya tjänst den 1 september.

Per Welinder

Foto:@kwelinder

– Per har det driv och engagemang som behövs för att ta steget vidare med Lund som en ledande kommun inom möten, evenemang och turism. Jag är mycket glad att kunna hälsa Per välkommen som vd för Visit Lund AB, säger Philip Sandberg (L), kommunstyrelsens ordförande och ordförande i Visit Lund AB.

Efter ett beslut i kommunfullmäktige i mitten av december förra året bildades Visit Lund AB. Bolagets uppdrag är bland annat att värva, utveckla och genomföra publika evenemang och locka fler möten och kongresser till Lund.

Med en bakgrund inom såväl entreprenörskap som kommunikation och marknadsföring siktar Per Welinder högt redan från början:

– Är det inte märkligt att vi på tusen år inte har skapat något mer publikdragande än Domkyrkan? Skämt å sido, jag har stor respekt och ödmjukhet inför utmaningen. Tack och lov finns det redan ett gott gäng medarbetare på plats som är experter på detta, säger Per Welinder. 

I höst lämnar Per Welinder uppdraget inom svensk elitfotboll där han ansvarat för digitaliseringen av Allsvenskan och Superettan och börjar jobbet som vd i sin födelsestad Lund.

– För en person med min bakgrund låter det här som världens roligaste jobb. Jag är jätteglad och väldigt nyfiken på hur vi kan utveckla Lund inom detta, säger Per Welinder.

Christoffer Nilsson, kommundirektör i Lunds kommun ser fram emot samarbetet med Per Welinder och Visit Lund AB.

– Med Per vid rodret är jag övertygad om att vi får den fart vi behöver när det gäller att sätta Lund på kartan som en av Sveriges främsta mötes- och evenemangsstäder. Jag är väldigt glad att vi nu rekryterat Per till uppdraget som vd för Visit Lund AB, säger Christoffer Nilsson.

Även Sebastian Jaktling (S), vice ordförande i Visit Lund AB är positiv till rekryteringen.

– Det är mycket glädjande att Per Welinder blir ny VD för Visit Lund AB. Nu är vi redo för att stärka kommunens destinationsarbete ytterligare. Per blir en viktig kraft i det arbetet, säger Sebastian Jaktling.