Lunds kommun ger sig ut på företagsturné

2 March, 2020

100 företagsbesök på 100 dagar. Det ska genomföras av Lunds kommun med start den 2 mars. Syftet är att skapa en bättre dialog med företag i olika branscher och alla delar av kommunen.

Näringslivsenheten Lund kommunUnder besöken ska representanter från kommunens näringslivsenhet och förtroendevalda fånga upp utvecklingsmöjligheter och skaffa sig en fördjupad kunskap om företagarnas förutsättningar i kommunen.  

– Genom 100 företagsbesök på 100 dagar vill vi vässa vår service till befintligt näringsliv ytterligare och vi hoppas dessutom fånga upp idéer och möjligheter som kan skapa både hållbar tillväxt och nya affärsmöjligheter, säger Per Persson, näringslivschef i Lunds kommun.

Efter avslutat projekt analyseras de synpunkter och önskemål som framkommit och presenteras för kommunledningen.

– I Lund ska det vara lätt att vara företagare. Därför har vi bland annat infört en företagslots med en väg in i kommunen. Nu fortsätter arbetet med att skapa ett gott företagsklimat med företagsbesök där jag ser fram emot att träffa och ta del av hur företagarna ser på kommunen samt vad vi kan göra för att utveckla företagsklimatet som är ett prioriterat utvecklingsområde för Lunds kommun, säger Philip Sandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Lunds kommun.

Aktiviteten 100 företagsbesök på 100 dagar inleds den 2 mars och pågår till början av juni. Du kan följa kommunens besök under #100lundabolag2020 på Facebook.

Önskar ditt företag besök? Varmt välkommen att höra av dig till naringsliv@lund.se