Känner du en miljöhjälte?

3 February, 2020

Nu har du chansen att uppmärksamma personer, organisationer eller företag genom att nominera till Lunds kommuns miljöpris. Senast den 31 mars vill vi ha din nominering.

Miljöpriset

Miljöpriset ges för insatser med långsiktiga och positiva effekter för miljön i Lunds kommun. Enskilda personer som bor i kommunen eller organisationer och företag som verkar i kommunen kan nomineras. Vinnare av miljöpriset får dela på 50 000 kronor och tilldelas även en litografi av Lundakonstnären Bengt Böckman.

Priset kan inte ges till anställda eller enheter inom Lunds kommun för insatser inom den kommunala verksamheten. Dessa kan istället nomineras till Miljöbragden.

Miljöbragden ges till anställda eller enheter inom Lunds kommuns organisation som genomfört insatser för att bidra till en god miljö och en långsiktigt hållbar utveckling i Lunds kommun.

Nominering

Förslag på kandidater till miljöpriset och miljöbragden får lämnas av alla som bor eller verkar i kommunen.

Nominera här

Förslagen ska ha inkommit till Lunds kommun via e-tjänsten alternativt med brev till Kommunkontoret, Box 41, 221 00 Lund, senast den 31 mars 2020. Märk nomineringen "Miljöpris/Miljöbragd"