Håll avstånd på loppisen!

6 August, 2020

Loppisen på Södra Esplanaden har tagit ny fart i sommar och det är roligt att så många lundabor har fått ett nytt lördagsnöje - men tänk på att hålla avstånd!

Bild med påminnelse om att hålla avståndDe senaste lördagarna har omkring hundra försäljare dukat upp loppisprylar som lockat ett stort antal besökare. Informationsskyltar påminner om vikten av att hålla avstånd och alla, både säljare och köpare, har ett ansvar för att följa de riktlinjer som gäller för att vi tillsammans ska minska risken för smittspridning.

Vi påminner också om de regler som gäller specifikt för loppisen, till exempel får inga varor packas upp före kl 06.30 för att inte störa boende i området. Från och med lördag 8 augusti finns ordningsvakter på plats från tidigt på morgonen.

Det är vår förhoppning att loppisen ska kunna fortsätta hålla öppet och att vi tillsammans kan skapa en trygg miljö. Lunds kommun följer läget och det är viktigt att både du som planerar att sälja eller komma som besökare håller dig informerad genom kommunens kanaler där ändringar kan publiceras med kort varsel.