400 miljoner kronor i ny grön obligation till hållbarhetsprojekt

9 October, 2020

Lunds kommun har gett ut ytterligare 400 miljoner kronor i en grön obligation som går till att finansiera miljöinriktade investeringsprojekt. Den nya gröna obligationen går bland annat till att finansiera energieffektiva bostäder.

För tredje gången använder Lunds kommun grön obligation för att finansiera stora hållbarhetsprojekt. Tidigare har obligationer för 1 350 miljoner kronor emitterats, och nu blir det en ny omgång på 400 miljoner kronor. Denna kommer bland annat att användas för finansiering av de energieffektiva flerfamiljshusen Xplorion och Skymningen, som byggs av LKF.

Xplorion är ett innovationsprojekt i världsklass med fokus på klimatsmarta lösningar. Bland annat är boendet bilfritt, uppvärmning och elanvändning är klimatsmart, och det finns en lånepool av elcyklar och en elbil.

Skymningen är ett flerfamiljshus med 49 hyreslägenheter, kommersiella lokaler och kontor. Projektet kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad 3.0 på den högsta nivån (guld).

Våra tidigare gröna obligationer

Om du vill veta mer kring vad våra gröna obligationer har finansierat hittills, samt vilken effekt investeringarna har gett, då hittar du mer information här:
Gröna obligationer