Stort intresse för arkitekttävlingen!

27 March, 2019

60 förslag - så många bidrag har kommit in i arkitekttävlingen om att få gestalta "nya" Stadshallen inför den kommande renoveringen. Nu inleder juryn det omfattande arbetet med att granska, jämföra och gallra bland tävlingsbidragen. Vinnaren presenteras den 3 juni!

Arkitekttävling Stadshallen

Fem exempel hämtade ur ariktekttävlingen. Du hittar samtliga 60 via länken nedan!


- Det är mycket glädjande, att vi har fått många förslag. Det är, som jag bedömer det, ett stort intresse för att utveckla Stadshallen till en levande mötesplats, som är attraktiv, spännande och tillgänglig, säger Inga-Kerstin Eriksson ( C ), kommunalråd och politisk representant i juryn.

Du hittar smakprov på samtliga 60 förslag viaSveriges arkitekters hemsida (extern länk). Vill du veta vilket förslag som vunnit? I så fall är du varmt välkommen till Stadshallen LAB den 3 juni klockan 17, då vinnande bidrag presenteras i samband med öppnandet av en utställning med tävlingsjuryns fyra favoriter. Utställningen kommer att pågå till den 19 juni, då Stadshallen LAB stänger för säsongen. 

I höst börjar renoveringen - på riktigt!

Fotnot: Upphandling gestaltning genomförs som en arkitekttävling tillsammans med Sveriges Arkitekter för att få fram ett förslag som vårdar Anshelms byggnad samtidigt som det möjliggör ett mer levande hus med fler aktiviteter än i dag utifrån det koncept som tagits fram "från finrum till vardagsrum".