Nyheter och nyhetsarkiv

November

2017-11-16

Arkitekter bygger unika radhus i Brunnshög

Fyra radhuslängor, sammanlagt 28 radhus, alla med ett eget unikt utseende och uttryck, och det ska vara arkitekter som är byggaktörer och fastighetsutvecklare. Det var den annorlunda utgångspunkten för sommarens markanvisningstävling i Brunnshög, som nu avgjorts.

2017-11-07

Kulturmiljön - en viktig del stadsutvecklingen

Kulturmiljöprogrammet som är uppdelat i sju delrapporter och en sammanfattning, lyfter fram historiska samband och värden i kommunen. Hela programmet är nu klart och tillgängligt för alla intresserade, via kommunens bibliotek och på lund.se.

Oktober

Juli

2017-07-05

Lund bäst på hållbara transporter – prisas i Almedalen

Lunds kommun är bäst i Sverige på hållbara transporter. Det visar kommunrankningen SHIFT - för andra året i rad. I dag, onsdag den 5 juli delade miljöminister Karolina Skog (MP) ut priset i Almedalen. På plats var kommunstyrelsens ordförande i Lund Anders Almgren, (S) och kommunalråd Emma Berginger (MP).

Juni

2017-06-28

Lund – en av Sveriges främsta miljökommuner

Lunds kommun är Sveriges fjärde bästa miljökommun! Det framgår när tidningen Aktuell Hållbarhet presenterar sin granskning av kommuners miljöarbete.

2017-06-22

Ny energicoach i Lunds kommun hjälper företagare att arbeta mer klimateffektivt

Energiexperten Anders Nylander är ny energicoach i Lunds kommun och kommer att fokusera på att hjälpa små och medelstora företag att dels arbeta mer klimateffektivt, dels minska sina energikostnader.

2017-06-21

Lund är på god väg att bli fossilbränslefritt

Lund är en av tio skånska kommuner som deltar i Klimatsamverkan Skånes projekt för att bli fossilbränslefria till 2020. Nu har siffrorna för 2016 kommit och Lund ligger mycket bra till och har tagit stora steg under 2016, särskilt inom transportområdet.

Maj

2017-05-29

Nya framgångar i Ekomatsligan

Med 68 procent ekologiska livsmedelsinköp befäster Lunds kommun sin andraplats i Ekomatsligan. Lund är dessutom bäst i landet på att köpa svenska ekologiska livsmedel!

April

2017-04-27

Nästan nya körsbärsträd på Nilstorp

Körsbärsträden längs Körsbärsvägen på Nilstorp byts ut i två etapper med omkring 40 träd per etapp. Första etappen innebär att träden på den östra delen av gatan byts ut under våren 2017. Arbetet börjar i mitten av maj.

Mars

2017-03-23

Veidekke vann markanvisningtävling i Genarp

Den 22 mars har tekniska nämnden, efter förberedande arbete av arbetsgrupp och bedömning av jury, utsett Veidekke Bostad AB till vinnare av markanvisningstävlingen för del av Genarp 3:3. Veidekke har fått högst betyg av inlämnade projekt och kommer därför erhålla ett markförvärv. Projektet innehåller 32-34 bostäder i parhusform som kommer passa väl in i omgivningen. Mer information om projekt och byggstart kommer inom kort.

2017-03-23

Sandbyborna lär känna sin öring

Lunds kommun har fått statligt bidrag från Länsstyrelsen (LONA-bidrag) för att driva ett naturvårdsprojekt i Södra Sandby. Projektet "Bäcken i byn" ska få fler att upptäcka naturen kring Sularpsbäcken och även skapa bättre förutsättningar för bäckens fiskeliv. Sularpsbäcken är populär bland sandbyborna, men nu ska fler få kunskap om öringens spännande resa till havet och tillbaks till bäcken igen!

Januari

2017-01-26

Här finns solcellerna på kommunens byggnader

Visste du att flera av Lunds egna byggnader är försedda med solceller? Här listar vi var de finns och hur mycket el från solceller som producerats hittills.