Lunds klimatarbete uppmärksammas på London Climate Action Week

17 november, 2020

Varje år rapporterar Lunds kommun in sitt klimatarbete till organisationen Climate Disclosure Project (CDP). I år fick Lunds kommun högsta betyg på sin rapportering – vilket visar att vi som kommun är världsledande i vårt klimatarbete.

Varje år rapporterar Lunds kommun in sitt klimatarbete till organisationen Climate Disclosure Project (CDP). CDP är en ideell organisation som driver ett globalt system för miljöinformation. Tusentals städer och företag rapporterar in information till detta system för att mäta och hantera risker och möjligheter när det gäller klimatförändringar, vattensäkerhet och avskogning.

I år fick Lunds kommun högsta betyg på sin rapportering – vilket visar att vi som kommun är världsledande i vårt klimatarbete. Bland annat kommer detta att uppmärksammas på London Climate Week som pågår 14 – 22 november. Då kommer Linda Birkedal, miljöstrateg och ansvarig för Lunds kommuns rapportering, att delta i ett panelsamtal den 18 november under programpunkten ” Cities are stepping up on climate action”. Evenemanget kommer att ske digitalt och alla som vill kan registrera sig för att delta.

Anmäl dig till att lyssna på panelsamtalet

På länken nedan hittar du mer information om panelsamtalet samt anmälningslänk:

Information och registrering till Cities are stepping up on Climate action

 

 

 

 

Relaterad information