Nyheter och nyhetsarkiv

April

2019-04-16

Klimatfond delas ut till 11 projekt

El-scootrar till fältgruppen, cyklar till lärarna vid Modersmålscentrum och digitala tavlor med hållbarhetsinformation i restaurangen Höjdpunkten. Det är några av åtgärderna som får pengar när Lunds kommun delar ut årets medel ur klimatfonden.

2019-04-04

Sanering av Tegelbruksparken i Dalby

Nu börjar förberedelserna inför anläggningen av Tegelbruksparken, södra Dalbys största park. Eftersom delar av området använts som soptipp måste marken saneras innan vi kan bygga park. Saneringsarbetet pågår från april 2019 till sommaren 2020.

2019-04-03

Energirenovering av flerfamiljshus är en vinst för både klimatet och de boende

En betydande del av vår klimatpåverkan kommer från våra bostäder. För att minska denna klimatpåverkan är det viktigt att se över det befintliga bostadsbeståndet. I EU-projektet Cityfied har 70-talsområdet Linero i Lund renoverats och energieffektiviserats med målet att bli lika energieffektiva som kraven på nybyggda hus, samtidigt som hyreshöjningen hållits på en minimal nivå. Den 28 mars var det slutkonferens för projektet.

Mars

2019-03-18

Hållbarhetsveckan 8 – 13 april

Hållbarhetsveckan är ett årligt event där universitetet, Lunds kommun, organisationer och andra intresserade fyller en vecka med aktiviteter kring hållbarhet. Det blir dagar fyllda med diskussion och aktion, allvarliga frågeställningar och hoppfulla framtidsvisioner.

2019-03-14

Klart med byggentreprenör till Stadshallen

Lunds kommun har, genom Serviceförvaltningen/Lundafastigheter tecknat ett första avtal med Byggnadsfirman Otto Magnusson AB om renoveringen av Lunds stadshall.

2019-03-13

Lunds kommun deltar i Earth Hour - gör du?

Lördagen den 30 mars infaller Earth Hour då du genom att släcka mellan 20.30-21.30 kan visa ditt engagemang för klimatet. Du kan också delta i tävlingen Earth Hour Challange mellan den 16-30 mars.

Februari

2019-02-03

Nominera till Miljöpriset

Miljöpriset ges för förtjänstfulla insatser som långsiktigt främjar miljön i Lunds kommun. Enskilda personer som bor i kommunen eller sammanslutningar, föreningar och företag som verkar i kommunen kan nomineras.

Januari

2019-01-31

Rekordstort bostadsbyggande – hyresrätter i topp

2018 slog bostadsbyggandet i Lunds kommun nya rekord. 1 566 nya bostäder påbörjades – så mycket har det inte byggts här sedan miljonprogramsåren under tidigt 70-tal. Under året blev 870 bostäder inflyttningsklara och av dem var mer än varannan en hyresrätt.

2019-01-11

Miljöanslag till digitalisering av fastigheter

Lundafastigheter, en del av Lunds kommun, har fått 50 000 kronor i miljöanslag av kommunstyrelsen för att digitalisera sina fastigheter. Men vad innebär det, egentligen? Och hur gör man hus digitala?

2019-01-04

Fråga Anders och Karin om allt från solceller till elräkningar

Visste du att du kan få gratis och oberoende energi- och klimatrådgivning från kommunen? Anders Nylander och Karin Lindholm är energi- och klimatrådgivare i Lunds kommun. De välkomnar frågor från både privatpersoner och företag kring allt från att skaffa solceller till hur du minskar din elräkning eller dina klimatavtryck.

2019-01-02

Högevall satsar på städning med ozonvatten

Ozonvatten i stället för kemikalier – kan det vara framtidens modell för att städa badhus och duschutrymmen? Ja, det är förhoppningen utifrån de tester som Högevallsbadet just nu genomför tillsammans med Lundafastigheters lokalvård. - Det låter nästan för bra för att vara sant, säger Stefan Sjöström, samordnande verksamhetsledare på Högevall.