Invånare och hållbar livsstil

Lunds kommuns mål inom klimat- och miljöområdet gäller inte bara organisationen, utan även Lund som geografisk område. I Lund ska det vara lätt att vara en miljösmart medborgare.

Du som medborgare är en viktig del i att skapa Hållbara Lund. Dina val i vardagen påverkar både lokalt, regionalt och globalt, och inte minst påverkar de framtida generationer. Här delar vi med oss av lite tips och försöker ge inspiration som hjälper dig att göra hållbara val.

En hållbar vardag

Olika klimat- och miljöproblem är globala, men ursprunget tillproblemenoch lösningar pådemär lokala. Det finns många miljösmarta val som du kan göra i din vardag. Smarta val som dessutom hjälper dig att få bättre hälsa och att spara pengar.

Farmers market

I affären

När du handlar finns det många kloka val som du kan göra som sparar både pengar och miljö.

Kvinna med väska

På jobbet

På arbetsplatsen är det visserligen någon annan som betalar för exempelvis onödig energianvändning. Tänk om dessa pengar istället skulle användas till något som kommer dig som anställd tillgodo?

Hus med solceller på taket

I hemmet

Genom att minska energiförbrukningen i hemmet kan du spara pengar samtidigt som du är snäll mot miljön.

Grön buss

På resan

Utsläppen av växthusgaser kommer till stor del från våra motordrivna transporter. Genom att välja miljövänliga transporter spar du pengar, på miljön och bidrar till bättre hälsa för dig och andra.

Faktaansvarig: Strategiska utvecklingsavdelningen, kommunkontoret

Direktadress till denna sidan: https://lund.se/hallbar_livsstil

Kontakt

Kommunkontoret

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Bruksgatan 22, Lund
Telefon (Medborgarcenter): 046-359 50 00
E-post:kommunkontoret@lund.se