Lunds arbete med miljö, klimat och hållbarhet

I Hållbara Lund ska det vara lätt att leva miljö- och klimatsmart! Vi strävar efter att vara ledande inom miljö- och klimatfrågor. Miljötänk ska genomsyra vår verksamhet och din vardag.

hållbara Lund

Kommun, universitet, näringsliv, ideell sektor och medborgare har alla en viktig roll för att nå våra högt satta miljömål. Våra dagliga val påverkar lokalt, regionalt och globalt.

Lunds kommun arbetar för att du som bor och verkar i kommunen ska ha tillgång till kunskap, information, goda exempel och verktyg som gör det enkelt att välja hållbara alternativ.

I menyn kan du navigera bland våra sidor om kommunens miljö- och hållbarhetsarbete. Här hittar du även tips till dig som invånare. Dessa tips hittar du även som en genväg via länkarna nedan.

Följ oss gärna på Facebook: Hållbara Lund på Facebook

Tillsammans skapar vi Hållbara Lund!

LundaEko II

LundaEko II är Lunds kommuns program för ekologiskt hållbar utveckling 2014-2020. Programmet har åtta prioriterade områden.

Tips för en hållbar livsstil

Vill du leva lite mer hållbart? Klimat- och miljöproblem är globala, men ursprung och lösningar är lokala. Det finns många miljösmarta val som du kan göra i din vardag.

Hållbarhetsveckan

Hållbarhetsveckan är ett årligt event där universitetet, Lunds kommun, organisationer och andra fyller en vecka med aktiviteter kring hållbarhet! I år pågår veckan den 8 till 13 april på temat Transforming our World.

Lunds miljöpris

För insatser som långsiktigt främjar miljön i Lunds kommun kan medborgare, sammanslutningar, föreningar och företag som verkar i kommunen få Lunds miljöpris.

Faktaansvarig: Strategiska utvecklingsavdelningen, kommunkontoret

Direktadress till denna sidan: https://lund.se/hallbaralund

Kontakt

Kommunkontoret

Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Besöksadress: Bruksgatan 22, Lund
Telefon (Medborgarcenter): 046-359 50 00
E-post:kommunkontoret@lund.se