Kulturnatten i Brunnshög

16 september, 2019

Under Kulturnatten den 21 september händer det mycket i Brunnshög. Besök Vindarnas park i Science Village, titta på dansföreställningen Dansbyggen i Gryningsparken, lär dig mer om vad lågtempererad fjärrvärme kan göra för den hållbara staden eller besök Energibussen från Vattenhallen på LTH!

Kulturnatten Brunnshög
Foto: Alexis Rodríguez Cancino. 

Program

10.00–14.30 Science Village Scandinavia bjuder in till guidade visningar av Vindarnas park och en introduktion till Lunds nya Science Center. Science Village ligger på Odarslövsvägen mellan MAX IV och ESS.

13.00 Dansbyggen – en performance koreograferad av Emma Ribbing. Hur ser barns ideala väg till skolan ut? I ett dialogprojekt med 140 barn i Malmö i åldrarna 7–12 år har material till föreställningen tagits fram. Föreställningen framförs i Gryningsparken, som ligger mellan Soluppgången och Solvändan.

13.00–16.00 Öppet hus: Världens största fjärrvärmenät med låg temperatur – om projektet COOL DH och forskningen som värmer staden. Kom och lämna ditt förslag till vad man skulle kunna använda restvärme till! Vi finns i den svarta boden tvärsöver Gryningsparken, i hörnet av Programmeraregatan och Soluppgången.

13.00–16.00 Energibussen från Vattenhallen är på besök! Här visas flera olika experiment och du hittar bussen vid Gryningsparken.

 

Facebook-evenemang ”Dansbyggen”.

Facebook-evenemang ”Världens största fjärrvärmenät med låg temperatur"

Alla evenemang under Kulturnatten.