Upptäck Brunnshög i sommar!

15 juni, 2018

Sommaren är här och det betyder semestertider för de flesta. Men inte för Brunnshögsprojektet. I sommar erbjuder vi både aktiviteter som sträcker sig över hela årstiden och andra händelser vid tidsbestämda tillfällen.

Så plocka fram kalendern och boka upp följande i sommar:

En kreativ workshop

När och var? Lördagen den 14 juli, kl 11.00–16.00 i Brunnshögs kojskog.

Låt fantasin flöda och börja skapa! För fjärde året i rad lär den danske pilekonstnären Steen Madsen ut hur man flätar pil. Vi tänder grillen till lunch, så glöm inte att ta med dig något att lägga på gallret.

 

Humlesafari med Brunnshögshonung

När och var? Söndagen den 15 juli, kl 11.00–13.00. Gruppen samlas vid Brunnshögs kojskog.

Göran Holmström, expert på humlor och vilda bin, tar med oss på en guidad safaritur bland insektssurret i Brunnshög. Turen avslutas vid Oikos bikupor i kojskogen med avsmakning av en riktigt närproducerad delikatess ­– Brunnshögshonung.

 

En arkitekturutställning med fritt inträde

När och var? Hela sommaren i Gryningsparken invid besöksboden i södra Brunnshög >>

Med utgångspunkt i rytmer och temperament fick 120 arkitektstudenter på Arkitektskolan i uppgift att gestalta begreppet ”sittande”. Till sin hjälp hade de generösa mängder rivningsmaterial från Lundakarnevalen. Resultatet: ett tjugotal skulpturer med syfte att belysa materialets värde och visa hur kreativitet kan ge återbruket nya möjligheter.

 

Träning värt mödan

När och var? Hela sommaren längs Utmarksvägen.

Kraftringen har precis öppnat PowerHouse – ett utegym och en ljuspaviljong i ett. Varje PowerHouse – det finns tre stycken – är dock släckt och det är med hjälp av din energi som ljusinstallationen tänds. Så packa ner träningskläderna, få igång flåset och beskåda tre vackra konstverk med urbant tema.

Lunds kommun

Telefonnummer
046-359 50 00

Öppettider för medborgarcenter
Måndag–torsdag: kl. 08–17
Fredag: kl. 08–16
Dag före röd vardag: kl. 08–15

Organisationsnummer
212000-1132

Brunnshögsprojektet

Projektchef
Eva Dalman

Telefonnummer
046-359 58 39