Ett fullspäckat program

10 september, 2018

Hösten närmar sig och med det den traditionsenliga Kulturnatten. I Brunnshög har vi samlat ett gäng händelser såsom utställningar, uppvisningar och ett performance. Så plocka fram kalendern och boka in följande aktiviteter den 15 september.


Fotografi av Ida Magntorn (till vänster) och skulptur av Maria Wiberg (till höger). Copyright: idamagntorn & karinwiberg.

Upplevelsevandring, utställning och performance
I Kojskogen bjuder konstnären Karin Wiberg, fotografen och författaren Ida Magntorn samt hållbarhetsforskaren Johanna Alkan Olsson in till På Gränsen – en upplevelsevandring, utställning och performance i ett. På Gränsen utforskar vad som händer i mötet mellan natur, konst och människor när framtidens städer utvecklas.

Vandringen, som är cirka 20 minuter lång, är uppbyggd kring sex stopp i Kojskogen. Inne i skogen kommer Karin Wibergs skulpturer att vara utspridda på marken, i träden kommer Ida Magntorns bilder att hänga i storformat tillsammans med en ljudinstallation.

Lerworkshop, fika och panelsamtal
Vandringen avslutas med en lerworkshop, för såväl vuxna som barn, samt en kalasfika på den experimentella zonen vid besöksboden i södra Brunnshög. Därefter följer ett panelsamtal med flera deltagare kring konst, framtidens boende och stadsutveckling.

Flera aktiviteter på Labbet vid besöksboden
Utöver detta öppnar de av Ida Magntorn nyinredda experimenthusen Marwas hus och Hampahuset för visning, Kraftringen visar sina belysningskoncept med träning i fokus samt Arkitektskolan visar skulpturer som är skapade av skrot från årets Lundakarneval. I närheten öppnar Science Village upp den nyrenoverade Odarslövs mölla för en heldag i mjölets tecken.

Självklart finns vi från Lunds kommun också på plats för att prata om framtidens Brunnshög.

Vi ses där!

Besöksboden är öppen klockan 13.30 - 19.00.

Klockan 14.00 - 16.00 – konstvandring i Kojskogen med workshop i lera för alla åldrar och kalasfika.

Klockan 16.00 - 17.00 - panelsamtal vid besöksboden kring konst, framtidens boende och stadsutveckling. Deltagare från Råängen, Karin Wiberg, Johanna Alkan Olsson med flera.

Här hittar du till Kojskogen och här hittar du till Labbet. 

Lunds kommun

Telefonnummer
046-359 50 00

Öppettider för medborgarcenter
Måndag–torsdag: kl. 08–17
Fredag: kl. 08–16
Dag före röd vardag: kl. 08–15

Organisationsnummer
212000-1132

Brunnshögsprojektet

Projektchef
Eva Dalman

Telefonnummer
046-359 58 39