Länk till startsidan

Denna sida är äldre än 12 månader och är kanske inte längre aktuell.

Studentmedarbetare inom stöd och service

Tea Cvjetinovic, verksamhetsutvecklare och tidigare studentmedarbetare, stöd och servicecenter, kommunkontoret

För ett år sedan rekryterades du till ett studentmedarbetaruppdrag på stöd och service. Nu har du påbörjat en tjänst som verksamhetsutvecklare på samma avdelning. Berätta, hur gick det till?

Våren 2021 läste jag min sista termin på IT & Ekonomiprogrammet vid Malmö universitet och kände plötsligt att ’’oj, snart är det dags att komma ut i arbetslivet! Var börjar jag? Vad brinner jag för?’’. Jag kollade runt efter olika typer av jobb och såg att Lunds kommun sökte studentmedarbetare. Jag söte och hade turen att få visa vad jag kan.

Mitt arbete handlade om att skriva rutinbeskrivningar på dagliga arbetsuppgifter samt att identifiera vilka processer som finns på enheten Ekonomiservice. Det passade mig perfekt eftersom jag under min studietid fick en förkärlek för verksamhetsnära utvecklingsarbete där människor och IT möts och blir en perfekt kombination. Den ena fungerar inte utan den andra!

Efter min tid som studentmedarbetare så fick jag stanna kvar som sommarvikarie på ekonomiservice hos inkasso- och kundgruppen. Sedan stannade jag kvar och fortsatte med processkartläggning.

Och ja, nu fick jag stanna kvar igen!

Vilken betydelse skulle du säga att studentmedarbetaruppdraget har haft för ditt yrkesliv?

Rent krasst så har mitt studentmedarbetaruppdraget uppfyllt mina yrkesdrömmar. Vilket känns lite galet. Min chef har alltid sett mina starka sidor och sett utvecklingspotentialen hos mig. Även fast jag är nyexaminerad så valde hon att tro på mig, vilket jag är så glad för.

Lunds kommun har hjälp mig att växa!

Porträtt av Tea Cvjetinovic.

Vad tar med dig från tiden som studentmedarbetare?

Att vara flexibel! Under mitt studentmedarbetaruppdrag var jag beroende av att samarbeta och samla in information från andra medarbetare och då var flexibiliteten väldigt viktig. Detta kan vara lite klurigt ibland – men med god kommunikation samt förståelse hittar man oftast den gyllene vägen tillsammans!

Och slutligen, vad tycker du om Lunds kommun som arbetsplats?

Lunds kommun är en fantastisk arbetsplats som jag är stolt att vara en del av!

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?