Länk till startsidan

Studentmedarbetare inom socialförvaltningen

Linn Jonnergård Stensson är studentmedarbetare hos socialförvaltningen i Lund samtidigt som hon studerar ett masterprogram i ledarskap och organisation. Tidigare har Linn studerat ett kandidatprogram i samhällsanalys.

Ung, ljushårig kvinna i blå kläder som ler mot kameran.
Linn Jonnergård Stensson

Vad gör du på ditt studentmedarbetaruppdrag?

I mitt studentuppdrag hos socialförvaltningen ingår jag i enheten resurs och utveckling. Jag har fått utföra avgränsade utredningsuppdrag, där jag bland annat utfört kvantitativa analyser av data men även arbetat med kvalitativa metoder som intervjuer med bland annat professionella inom förvaltningen. Detta har varit speciellt intressant då jag har ett stort intresse för sociala frågor och arbetsprocesser.

Vad lockade dig med uppdraget?

Det som lockade mig med uppdraget var främst för det ligger i linje med mina tidigare och nuvarande studier. Att få använda de teoretiska kunskaperna jag samlat på mig genom studier i praktiken var speciellt lockande, liksom att förstå hur man använder teorierna i praktiken. Det var även lockande att få förståelse för hur det är att jobba i en kommun.

Vad är den största fördelen med att vara studentmedarbetare?

En stor fördel med att vara studentmedarbetare är att arbetstiderna är flexibla. Man kan planera sina arbetstider efter studier så det inte krockar med studierna. En annan fördel är att man har handledare som är hjälpsamma och vägleder en under tiden man är studentmedarbetare.

Vad skulle du vilja säga till andra studenter som funderar på att söka ett studentmedarbetaruppdrag?

Sök! Det är otroligt lärorikt och kul! Som born and raised Lundabo så känns det kul att få vara studentmedarbetare i Lunds kommun!

Så här fungerar det med studentjobb

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?