Länk till startsidan

Studentmedarbetare inom skola

Under våren 2023 har Youmna Mansour som studerar på logopedprogrammet på Lunds universitet varit studentmedarbetare på Genarps skola inom barn- och skolförvaltningen.

Vad gör du på ditt studentmedarbetaruppdrag?

– Mitt uppdrag på Genarps skola var att vara en extra resurs i klassrummet och ge stöd till elever som hade svårigheter i skolan. Jag hjälpte till med att stötta dem i deras inlärning och erbjuda extra hjälp när det behövdes.

Vad lockade dig med uppdraget?

– Jag ville ha ett extrajobb vid sidan av mina studier och samtidigt använda mina kunskaper som logopedstudent. Jag tycker att det är roligt att jobba med barn, så det lockade mig ännu mer till uppdraget.

Vad är den största fördelen med att vara studentmedarbetare?

– Den största fördelen är att det är ett flexibelt jobb där man själv kan bestämma när man kan arbeta, utan att det påverkar ens studier negativt. Det ger en möjlighet att kombinera arbete och studier på ett sätt som fungerar för en själv.

Vilken betydelse skulle du säga att studentmedarbetaruppdraget har haft för ditt yrkesliv/framtida yrkesliv?

– Genom studentmedarbetaruppdraget har jag lärt mig mycket om hur olika barn är och hur varje individ lär sig på olika sätt. Jag har även fått tillämpa mina teoretiska kunskaper i praktiken, vilket har varit ovärderligt för min professionella utveckling.

Vad tar du med dig från tiden som studentmedarbetare?

– Jag tar med mig många roliga skratt, fina minnen och värdefulla erfarenheter. Det har varit en berikande och givande upplevelse som har fått mig att växa på både ett personligt och professionellt plan.

Vad tycker du om Lunds kommun som arbetsplats?

– Lunds kommun har varit en utmärkt arbetsplats för mig. Jag fick snabb hjälp och support när jag behövde det och allting var tydligt och välorganiserat. Jag kände mig välkommen och uppskattad i mitt arbete.

Vad skulle du vilja säga till andra studenter som funderar på att söka ett studentmedarbetaruppdrag?

– Jag rekommenderar verkligen alla studenter som vill ha ett flexibelt extrajobb som inte påverkar studierna negativt att söka. Jobbet ger möjlighet att utvecklas som person, få nya erfarenheter och samtidigt tjäna lite pengar. Det är en fantastisk chans att växa!

Så här fungerar det med studentjobb

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?