Länk till startsidan

Studentmedarbetare inom serviceförvaltningen

Under hösten har Daniel Markus, som läser tredje terminen på mastersprogrammet i ABM med inriktning arkivvetenskap, varit studentmedarbetare på serviceförvaltningen. Daniel tycker hantering, förmedling och organisering av information är väldigt intressant och arbetet på serviceförvaltningen har gett honom utmärkt möjlighet att applicera sina färdigheter i praktiken.

Daniel har mörkt hår. glasögon och mörk jacka. Han står utomhus framför ett träd.
Daniel Markus

Vad gör du på ditt studentmedarbetaruppdrag?

Min uppgift går ut på att göra så kallade arkiv- och informationsbeskrivningar av serviceförvaltningens olika system. Jag sammanställer alltså skriftliga beskrivningar av vad systemen går ut på genom att intervjua olika systemförvaltare.

Vad lockade dig med uppdraget?

Jag ville gärna få en inblick i hur det är att arbeta inom Lunds kommun och applicera de kunskaper jag fått genom min utbildning i praktiken.

Vad är den största fördelen med att vara studentmedarbetare?

Det är ett jobb som är utmärkt anpassat för studier eftersom man får möjligheten att arbeta med det man studerar. Därtill är det ett jobb som är väldigt flexibelt och enkelt att arbeta med vid sidan av studier.

Vad skulle du vilja säga till andra studenter som funderar på att söka ett studentmedarbetaruppdrag?

Om man tycker sig ha tid vid sidan om studierna så kan studentmedarbetaruppdrag vara en utmärkt möjlighet att fördjupa ens kunskap genom att få praktisk erfarenhet och samtidigt dryga ut CSN litegrann.

Så här fungerar det med studentjobb

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?