Länk till startsidan

Studentmedarbetare inom näringslivsutveckling

Nadja Vinberg läser statsvetenskap på Lunds universitet. Under våren 2023 har hon jobbat med utveckling på näringslivsenheten på kommunkontoret.

Vad får du göra på ditt studentmedarbetaruppdrag?

– Jag har varit delaktig i arbetet med att utveckla socialt och ungt entreprenörskap inom ramen för projektet "Socialt Hållbart näringsliv och arbetsmarknad" som drivs av näringslivsenheten. Det är ett projekt som rör feriepraktik för entreprenörskap. Förra året var 164 ungdomar med i projektet. Det har ingått samordning, möten och research. Jag har också varit med på event, exempelvis Näringslivsdagen.

Vad lockade dig med uppdraget?

– Det är kul och bra att jobba vid sidan av studier. Enheten "hållbar tillväxt" var intressant, det är något jag vill jobba med och det är roligt att Lunds kommun satsar på det.

Vad är den största fördelen med att vara studentmedarbetare?

– Jag har tidigare haft andra extrajobb. Här har jag fått vara på en riktig arbetsplats och träffat människor som jobbar heltid med området. Det har varit ett meriterande jobb och jag har fått möjlighet att ta mycket ansvar.

Vilken betydelse skulle du säga att studentmedarbetaruppdraget har haft för ditt yrkesliv/framtida yrkesliv?

– Roligt nog så tänkte jag bara på detta som ett extrajobb, men jag har fått upp ögonen för entreprenörskap. Innan jag började trodde jag att jag skulle jobba med hållbarhet och organisering. Men får att hålla i projektet jag har jobbat med har jag också fått lära mig grunderna i hur man blir en entreprenör. Det är kanske inte det första man tänker, men det finns många möjligheter för entreprenörer i kommuner.

Vad tar du med dig från tiden som studentmedarbetare?

– Jag har fått större förståelse för det kommunala arbetet. Jag har också fått massa nya idéer och erfarenheter av entreprenörskap och näringslivsutveckling.

Vad tycker du om Lunds kommun som arbetsplats?

– Lokalen jag suttit i är supertrevlig och det är trevliga kollegor. Lunds kommun är en ambitiös arbetsgivare.

Vad skulle du vilja säga till andra studenter som funderar på att söka ett studentmedarbetaruppdrag?

–Det är mycket lättare att kombinera med plugg än vad man tror, framförallt jämfört med andra extrajobb som är mindre flexibla. Kommunen har mycket bredare verksamhet än vad man tror, så man kan jobba med lite vad som helst.

Så här fungerar det med studentjobb

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?