Länk till startsidan

Studentmedarbetare inom juridik

Ebba Wilgotsson är juriststudent Lunds universitet. Under våren 2023 har hon haft ett studentmedarbetaruppdrag på juridiska enheten på kommunkontoret.

Vad gör du på ditt studentmedarbetaruppdrag?

– Väldigt blandat. Jag har fått följa med på mycket. Jag har exempelvis suttit med på kommunfullmäktige och möten med kommunstyrelsen. I kommunen finns jurister på olika ställen och jag har fått träffa många. Det har varit nyttigt att sitta med i möten och bara lyssna in, lära sig hur en kommun fungerar och hur man arbetar. Jag har även fått svara på juridiska frågor och skrivit ett kapitel i ärendehandboken om kommunala bolag.

Vad lockade dig med uppdraget?

– Dels att det var perfekt under tiden jag har skrivit mitt examensarbete, det har varit lagom att arbeta en dag i veckan, men framför allt för att det var brett och det har täckt många olika rättsområden. Eftersom jag inte riktigt vet än exakt vad jag vill jobba med har det varit bra att få testa på mycket.

Vad är den största fördelen med att vara studentmedarbetare?

– Att det har varit flexibelt och lätt att kombinera med plugget Det har också varit lyxigt att följa med på så mycket.

Vilken betydelse skulle du säga att studentmedarbetaruppdraget har haft för ditt yrkesliv/framtida yrkesliv?

– Nu när jag är klar med mina studier så ska jag ju ut i arbetslivet på riktigt, så detta uppdrag har varit en perfekt språngbräda. Jag har fått se hur en jurist faktiskt arbetar.

Vad tar du med dig från tiden som studentmedarbetare?

– Det har varit en jättefin tid och jag har fått ett fint bemötande av folk jag mött i kommunen. Jag har lärt mig vilken apparat en kommun är och det har varit intressant att jobba nära politiken.

Vad tycker du om Lunds kommun som arbetsplats?

– Jättebra. Stor, trevlig och gemytlig.

Så här fungerar det med studentjobb

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?