Länk till startsidan

Studentmedarbetare inom ekonomi

Max Blomberg är 22 år och ser ständigt fram emot nya utmaningar utveckling i livet. På dagarna studerar Max ekonomi på Lunds universitet och den övriga tiden av dagen tillägnas ofta träning, genom handboll i H43 Lund eller på gymmet. Hösten 2020 spenderar Max även på ekonomiavdelningen i Lunds kommun.

Max ler mot kameran, han har kortklippt mörkt hår, mörk kavaj och ljusgrön slips.
Max Blomberg

Vad gör du på ditt studentmedarbetaruppdrag?

På mitt studentmedarbetaruppdrag har jag gjort lite olika uppdrag, men löpande under min tid på kommunen har jag fått hantera fakturor, både genom kontering och vidarebefordring av inkommande fakturor och genom registrering av internfakturor.

Vad lockade dig med uppdraget?

Det som lockade mig till uppdraget var främst att jag ville ha insyn hur arbetet som ekonom kan se ut i en stor organisation som Lunds kommun. De schyssta villkoren som erbjöds, som exempelvis att studierna absolut skulle gå i första hand och att jag själv fick ansvaret att planera när jag skulle komma in och jobba blev ett stort plus i kanten.

Vad är den största fördelen med att vara studentmedarbetare?

Den största fördelen är som tidigare nämnt den stora friheten man tillges att kunna planera så att man inte behöver jobba under en tentavecka genom att till exempel jobba in timmar veckan innan eller liknande.

Vad skulle du vilja säga till andra studenter som funderar på att söka ett studentmedarbetaruppdrag?

Jag skulle absolut säga att de ska söka! Jag har blivit väldigt bra mottagen och medarbetarna har varit hur trevliga som helst, samtidigt som jag har lärt mig massor. Trotts omständigheterna med corona så har jag varit väldigt nöjd med studentmedarbetaruppdraget och jag tror att alla hade känt samma som mig.

Så här fungerar det med studentjobb

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?