Länk till startsidan

Peter är kvällssjuksköterska

Peter Lako har jobbat som kvällssjuksköterska i Lunds kommun sedan 2022. Parallellt med jobbet pluggar han till läkare. "Det är lätt att kombinera mitt jobb med studier och fritid. Jag har bra stöd från min chef och kollegor och det känns alltid roligt att gå till jobbet", säger han.

Peter Lako klädd redo för ett arbetspass som sjuksköterska.

Peter har velat arbeta med människor ända sedan han var liten. När betygen inte räckte till läkarprogrammet bestämde han sig för att bli sjuksköterska och arbetade först i sjukvården efter studierna. Men när han sedan kom in på läkarprogrammet funkade inte jobbet ihop med studierna och han sökte sig till Lunds kommun.

–Här är det flexibelt, arbetsgivaren ser till att det funkar och löser det om det skulle hända något oplanerat. Det gör att jag känner mig taggad när jag ska till jobbet, jag blir lyssnad på och får gehör för mina behov och det gör att jag vill ge tillbaka, säger han.

Även om jobbet som sjuksköterska på kommunen innebär mer självständigt arbete och egna bedömningar upplever Peter att han har stöd av chef och kollegor.

–Är det något jag är osäker på kan jag alltid använda vårt beslutsstöd och räcker inte det kan jag höra av mig till en kollega och be om råd. Vi har ett jättebra klimat i arbetsgruppen och hjälper varandra.

Vad är det bästa med ditt jobb?

–Att det är roligt att gå till jobbet. Många tror att det är långsamt och inte händer så mycket på kommunen men jag jobbar med akuta situationer också så det stämmer inte. Det är omväxlande arbetsuppgifter, ibland mer och ibland mindre att göra och det är skönt. Jag har möjlighet att arbeta patientsäkert i en lagom takt och skapa relationer med dem jag hjälper.

Hur upplever du Lunds kommun som arbetsgivare?

–Framåtanda och nyfikenhet. Jag upplever att det finns möjlighet att utvecklas.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?