Vi söker dig som tillsammans med ett gäng kollegor vill stötta och stödja en enskild brukare.
Brukaren bor för närvarande på ett särskilt boende där hen vistas på ett korttidsbeslut i avvaktan på att flytta hem till sin privatbostad. Brukaren har begränsad rörelseförmåga men lever ett aktivt liv.
Dina arbetsdagar kommer att se olika ut utifrån brukarens behov och önskemål. Brukaren kommunicerar med ögonen via en dataskärm och du kommer att vara den förlängda armen som stöttar med det som ingår i vardagen.
Du utför omvårdnad och hälso- och sjukvårdsinsatser. Du arbetar med medicinteknisk utrustning och kommunikationsutrustning. Du stöttar vid alla aktiviteter över dygnet och det är viktigt att kunna läsa av måendet och ge rätt stöd vid rätt tid.
Du får en välplanerad introduktion för att kunna utföra arbetsmomenten som krävs, till exempel utföra sondmatning och trakeostomi/sugning av luftvägar. Dokumentationen sker i Lifecare.
Ni är alltid två som arbetar tillsammans under varje pass. Teamet är i tjänst dygnet runt. Arbetstiden är schemalagd antingen dag, kväll eller natt. Alla jobbar varannan helg. Vi erbjuder alla att arbeta heltid, vilket innebär 36 timmar och 20 minuter i veckan. Om du söker en nattjänst är heltidsmåttet istället 34 timmar och 20 minuter.
Tjänsten är kopplad till verksamhetsområdet Hemvård och hälsa och det är här du kommer att ha din grundanställning. För närvarande utgår arbetet från det särskilda boende där brukaren vistas. När brukaren flyttat tillbaka till sin bostad, kan arbetsuppgifterna komma att inkludera flera brukare inom hemvården.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Det är önskvärt med erfarenhet av arbete inom vården eller som personlig assistent, men har du rätt personliga egenskaper kan det bli aktuellt ändå, eftersom grundlig introduktion ingår i tjänsten.
Uppdraget kräver att du är icke-rökare.
Du är empatisk, ansvarstagande och trygg i dig själv. Du bibehåller lugnet även i stressiga situationer. Du är flexibel och kan växla mellan arbete i olika miljöer. Du är intresserad av att lära dig att arbeta med medicinteknisk utrustning och kommunikationsutrustning.
I arbetet ingår dokumentation och även att stötta brukaren i att hålla kontakt med omvärlden; vårdgivare, samverkanspartners och sociala kontakter, vilket kräver goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.
För att kunna arbeta i hemtjänsten krävs cykelvana och i vissa områden även B-körkort.
Här i Lund arbetar vi aktivt med att ligga i framkant när det gäller att komplettera ditt arbete inom hemvården med nya digitala arbetssätt. Både när det gäller digitala insatser hos brukaren, men även i ditt arbete som medarbetare hos oss. Några exempel på detta är att vi använder oss av mobila trygghetslarm, Phoniro, digitala arbetsscheman och signering. I Lund har vi också ett digitalt hemvårdsområde, E-hemvården. Vill du vara en del av resan in i den digitala framtiden?
Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa. Det här ger vi dig som medarbetare
Lunds kommuns hemvård är indelad i ett flertal, geografiska områden. I varje område arbetar undersköterskor och vårdbiträden i team med hälso-och sjukvårdspersonal under ledning av en enhetschef. Till varje område hör en enhetsadministratör och samordnare. Vi erbjuder service-, omvårdnads- och hemsjukvårdsinsatser dygnet runt till kommunens brukare. Följ oss gärna på instagram; @hemvardochhalsa
Hemvården Torn har sina fina nya lokaler i norra Lund, på Traktorvägen. Hemvårdsområdet är kommunens största, så för att ta sig till brukarna används cyklar, elcyklar och bilar. Vi jobbar mycket med hälsa och arbetsglädje, för att trivas tillsammans. Vi jobbar aktivt med rehabiliterande cirklar och palliativa cirklar.
Hemvården natt är en arbetsgrupp på 50 erfarna undersköterskor som utför all hemvård nattetid i Lunds kommun. För ordinarie tjänst krävs B-körkort och vana att köra bil nattetid.
Möt två kollegor som trivs med att jobba i hemvården här i Lund:
Undersköterskorna Nätty och Xueni kom tillbaka till Lund
Startdatum enligt överenskommelse. Vi erbjuder heltid; tillsvidare eller längre vikariat.
Vi arbetar löpande med urval och intervjuer under ansökningstiden.
För snabbare hantering; bifoga dina betyg/intyg och beställ "Utdrag ur belastningsregistret för egen kontroll". Utdraget ska vara oöppnat och tas med till intervju 2; med enhetschef.
Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret:
Polisen: Beställ utdrag ur belastningsregistret
För arbete inom LSS behöver du dessutom beställa:
Polisen: Beställ utdrag ur belastningsregistret
Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.
Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?
10
Sista ansökningsdag: 2024-10-27
2024/819
Uppdaterad:
Hjälpte informationen på denna sida dig?