Länk till startsidan

Gymnasielärare i svenska och svenska som andraspråk

2120001132

Om rollen och dina arbetsuppgifter

I tjänsten ingår att undervisa vuxna elever på Komvux Lund och Campus Vipan både på grundläggande och gymnasial nivå, i såväl fristående kurser som inom yrkesutbildningar. Du kommer att undervisa i olika studieformer: i när- och flexundervisning. Flex innebär att eleverna studerar på egen hand men kommer in för handledning och obligatoriska moment.

Du förväntas att aktivt delta i utvecklingsarbetet av våra utbildningar. Som lärare på Komvux Lund ingår du i ett arbetslag och utför de för yrket förekommande arbetsuppgifterna. Du kommer att ingå i arbetslaget vård- och omsorg.

Vi söker dig

Du har lärarlegitimation i svenska och svenska som andraspråk på gymnasial nivå samt erfarenhet av undervisning i ämnet. Vi ser också gärna att du har behörighet i ämnet engelska på gymnasial nivå då det kan komma bli en mindre del av tjänsten.

Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och tycker om att utveckla din undervisning. Erfarenhet av pedagogiskt arbete inom vuxenutbildning är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och som person är du prestigelös, utvecklingsinriktad, lyhörd och tydlig i ditt sätt att kommunicera med elever och kollegor. Du har ett relationellt förhållningssätt till eleverna och du är bra på att arbeta både självständigt och i team. Lösningsfokus är en naturlig del i ditt dagliga arbete. Du har kompetenser att använda vanliga digitala funktioner som är viktiga i, och kopplade till, undervisningen.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Komvux i Lund erbjuder utbildning i sfi, anpassad utbildning, lärlingsutbildning, grundläggande och gymnasiala kurser och yrkesutbildningar. Vi har undervisningslokaler på Gastelyckan i Lund och på Campus Vipan. Vi arbetar med att utveckla vår skola utifrån elevernas behov. På Komvux Lund har vi ett Lärcentrum, Kompassen, där eleverna erbjuds stöd för att klara sina studier. Vi är Erasmus-ackrediterade och varje år får personal möjlighet att delta i jobbskuggning, kurser och samarbeten med vuxenutbildningar i Europa. Erasmusarbetet medför också att vi tar emot kollegor från andra länder med en regelbundenhet.

OBS! Under vecka 29-30 är skolan stängd och ingen kan då svara på frågor.

Utbildningsförvaltningen ansvarar för gymnasieskola, anpassad gymnasieskola, vuxenutbildning, internationell grundskola och modersmålsverksamhet och har drygt 1 200 anställda. Som anställd här är du delaktig i att bedriva utbildning av hög kvalitet, och med ett stort engagemang för våra elever. Vi rustar eleverna för framtiden – med målet att varje elev ska nå sin fulla potential som människa och medborgare.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 1 september eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-08-04

Referensnummer

2024/784

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?