Länk till startsidan

Stödassistent sökes till nattpatrullen för boende LSS

Vård- och omsorgsförvaltningen

Söker du ett varierande, självständigt och viktigt arbete? Nu vill vi förstärka vårt team med en stödassistent som möter de lundabor som får stöd och service inom våra verksamheter inom LSS.

Vad är nattpatrullen?

Nattpatrullen tillgodoser främst stöd till boende LSS för unga vuxna till äldre, därtill sker även uppdrag inom korttidsvistelse för barn och unga vuxna. Detta innebär att utföra uppdrag på flera enheter, både förplanerade och inkomna akut. Huvudsakligen är det ensamarbete, dock är det alltid två i tjänst från nattpatrullen. 

Nattpatrullen är en del av Bemanningspoolen som idag består av stödassistenter, en arbetsledare, en enhetschef och tillsammans har vi gemensam APT.  

Vi söker dig som kan arbeta självständig, som har god flexibilitet och bred kompetens. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta natt. 

Till denna tjänst är det krav på manuellt körkort då du i arbetet kör tjänstebil. 

Arbetstider och kommunikation 

Arbetstider är 22:45-08:15 vardagar och varannan helg. Tjänsten är heltid i Lund arbetar du som nattpersonal 34,33 timmar per vecka. 

Nattpatrullen utgår från Orkestervägen. Närmsta hållplats är Tusenårslunden två minuters promenad och hållplats Flygelvägen nio minuters promenad. Betaldparkering finns inom gångavstånd. 

Arbetsuppgifter

  • Ge stöd utifrån brukarens egna resurser genom punktinsatser som efterfrågas av enheten.
  • Ge brukarna goda levnadsvillkor i form av självbestämmande, integritet och delaktighet utifrån brukarens livshistoria.
  • Stimulera till fritids- och kulturaktiviteter och delaktighet i samhället efter brukarnas individuellt satta mål.
  • Samverka och kommunicera med föräldrar, anhöriga, gode män/förvaltare och kollegor.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa. Förmåner som anställd

Vi söker dig som

  • Har godkända betyg från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig är meriterande. Detta är ett krav för tjänsten.
  • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska då arbetet innehåller dokumentation, möte med brukare och anhöriga samt samverkansmöten.
  • Har god kunskap och erfarenhet av lågaffektivt bemötande.
  • Baskunskaper i digitala arbetsverktyg, meriterande med erfarenhet av epsilon eller liknande planeringsverktyg.
  • Har erfarenhet/kunskap av omvårdnad. 
  • Till denna tjänst är det krav på manuellt körkort.

Rekryteringsprocessen

Vi kommer att påbörja ett första urval efter att annonsen har stängts 24/7. 

I denna rekrytering har vi tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och
ersatt det med urvalsfrågor för en mer inkluderande rekryteringsprocess. Dina svar blir
en viktig del i vårt urvalsarbete.

Välkommen med din ansökan!

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-07-24

Referensnummer

2024/783

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?