Länk till startsidan

Grundskollärare 50% till Vegalyckan med tjänstgöring på fritids

Barn- och skolförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Som grundskollärare F-3 leder du det pedagogiska arbetet utifrån verksamhetens mål och riktlinjer samt gällande styrdokument. Du är väl förtrogen med aktuell läroplan och ansvarar för det pedagogiska innehållet i undervisningen samt arbetar främjande för elevernas lärande och utveckling. I arbetsuppgifterna ingår de planering, undervisning, undervisning under fritidstid, bedömning och dokumentation av elevernas kunskapsutveckling. För oss är de viktigt att du som söker vill vara med och delta aktivt i skolans systematiska kvalitetsarbete. I tjänsten ingår att arbeta med eleverna på fritidshemmet någon eftermiddag i veckan.

Vi förutsätter att du är en engagerad pedagog som alltid har eleven i fokus och som varje dag vill göra skillnad och skapa ett mervärde för de elever vi tillsammans ansvarar för. Att vara en förebild och en god pedagogisk ledare är något vi sätter stort värde på. Hos oss har du chansen att vara med och påverka! 

Vi söker dig

Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare F-3. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att undervisa. Du har en god insikt och kunskap i skolans styrdokument och kan på ett pedagogiskt sätt tillämpa dessa i ditt dagliga arbete. 

För tjänsten är de viktigt att kunna planera och organisera arbetsuppgifter, de är därför av vikt att du som söker har lätt för att sätta upp mål, organisera resurser, följa upp och avsluta aktiviteter samt att du har förmågan att anpassa dig till förändrade förhållanden. Vi ser positivt på att du som söker uppmuntrar och stödjer förändringsinitiativ samt har lätt för att anpassa ditt beteende i förhållande till andra människors behov.

Som person är du flexibel, ansvarstagande, lösningsfokuserad och du tycker om att ständigt utvecklas och prova nya arbetssätt. Vi ser att du har god förmåga att arbeta med andra människor; att lyssna, visa empati och respekt, du som person är prestigelös och uppmärksammar och belönar andras bidrag. Vi ser också att förmågan att bygga goda relationer till vårdnadshavare och skapa ett gott samarbete är en en förutsättning för tjänsten. God etik och sunda värderingar är något vi förutsätter att du som söker står för.

Tjänsten är ett studievikariat under perioden 240808 – 250619.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Vegalyckan är en F-3 skola med cirka 220 elever. Skolan ligger naturskönt i vacker parkmiljö i södra Lund. Vegalyckan har ett professionellt och vetenskapligt förhållningssätt till kunskap. Skolans pedagoger arbetar aktivt med kollegialt lärande, inkluderande arbetssätt, tillgänglig lärmiljö och anpassningar som höjer elevernas måluppfyllelse. Ett språkutvecklande arbetssätt, likvärdig bedömning och digital lärmiljö präglar undervisningen. Vi värnar om vår härliga vi-känsla och tillsammans med lärare i fritidshem har vi ett lärande hela dagen för våra elever.

På Vegalyckan finns tre pedagoghundar med en pedagoghundförare. Pedagoghundarna fungerar som pedagogiska verktyg och används både som anpassning till elever i behov av särskilt stöd och som en del i likabehandlingsarbetet. De rastvärdar, finns med vid värderingsövningar och är tillgängliga för skolans alla elever i olika situationer.

Vegalyckans fritidshem har pedagogisk personal med hög behörighet. Pedagogerna ger varje elev möjlighet att utveckla sin självständighet, liksom utrymme för tankar och funderingar kring en meningsfull fritid, Vegalyckan har mycket god måluppfyllelse.

På Vegalyckan finns också tre klasser i anpassad grundskola, med sammanlagt 16 elever. Vi har både klasser som läser ämnen och ämnesområden.

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och anpassade grundskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Lön: månadslön
Tillträde: HT-24

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-08-04

Referensnummer

2024/773

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?