Länk till startsidan

Familjerättssekreterare

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen


Om oss

Familjerättsenheten är en del av arbetsmarknads- och socialförvaltningen i Lund. Vi är nio familjerättssekreterare, administratör och enhetschef.

Vår dagliga verksamhet präglas av stort engagemang, som kommer från en gemensam uppfattning om att arbetet vi utför är mycket viktigt och meningsfullt. Barnperspektivet och att utgå från barnets rättigheter och behov är en stark drivkraft för alla på enheten.

Vi möter ofta individer som genomgår skilsmässa och separation. Detta innebär att vi behöver ha förståelse och kunskaper kring den livskris som detta kan innebära. Vi behöver vara skickliga på att ge ett gott och respektfullt bemötande.

Hos oss värdesätter vi ett gott kamratskap och en attityd som gör att vi stöttar varandra och hjälps åt när det behövs. Hos oss är det viktigt med allas inkludering i arbetsgruppen och vi är måna om att uppmärksamma framgångar och förstås ha kul tillsammans. 

Verksamheten är utvecklingsinriktad i syfte att skapa bästa möjliga familjerätt. Vi arbetar ofta två och två i ärenden, vilket främjar en god kvalité och en god arbetsmiljö. Arbetet på familjerätten i Lund är mycket varierat, vilket upplevs stimulerande och utvecklande.

Lund är en SES-ansluten kommun. SES (Samarbete efter skilsmässa) är ett digitalt verktyg som riktar sig till föräldrar som separerat eller överväger att separera. 

Som nyanställd får du introduktion som gäller Lunds kommun, arbetsmarknads- och socialförvaltningen och familjerätten. Du får regelbunden handledning. Vi tillämpar flextid och har subventionerad friskvård. Möjlighet till semesterväxling finns.

Vi arbetar i kommunhuset Kristallen, i ett aktivitetsbaserat kontorslandskap. Här har vi möjlighet att välja den arbetsplats som passar vår arbetsuppgift bäst. Kristallen möjliggör god samverkan  med andra närliggande verksamheter som våra familjebehandlare och barnutredare.

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Som familjerättssekreterare i Lund arbetar du inom hela det familjerättsliga området. Du handlägger vårdnads-, boende- och umgängesutredningar, faderskaps- och adoptionsutredningar, avtals- och umgängesstödsärenden samt samarbetssamtal. Du ger även rådgivning i familjerättsliga frågor på telefontid.

Eftersom arbetsuppgifterna är mycket varierade är det viktigt att du är strukturerad och har god förmåga att prioritera. Viktigt är förstås också att du är inriktad på att ge god service till de vi är till för.

Som SES-ansluten kommun (se ovan) har vi användning av det digitala verktyget i vårt arbete med samarbetssamtal, informationssamtal och rådgivning.

Vi söker dig 

Vi söker dig som har socionomexamen. Vi vill att du har erfarenhet av familjerättsligt arbete inom socialtjänst eller minst tre års erfarenhet av arbete inom socialtjänst med barn och ungdomar och har kunskaper om familjerättslig lagstiftning och praxis.

God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska krävs. Det är även en fördel om du behärskar engelska på ett sådant sätt att du i din yrkesroll kan kommunicera med föräldrar och barn i samtal.

Välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare


Vi är en del av arbetsmarknads- och socialförvaltningen där cirka 600 medarbetare ger stöd till de lundabor som behöver socialtjänstens insatser. Tillsammans ser vi till att barn och unga får en så bra uppväxt som möjligt. Vi utgår från hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Det handlar om att ge stöd till vuxna med skadligt bruk och beroende eller psykiska funktionsnedsättningar, till dem som behöver ekonomiskt bistånd, god man, förvaltare eller stöd för att kunna studera eller arbeta, samt till flyktingar.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-08-11

Referensnummer

2024/771

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?