Länk till startsidan

Stödpedagoger sökes till boende LSS, centrala Lund

Vård- och omsorgsförvaltningen

Söker du ett varierande, självständigt och viktigt arbete?
Nu vill vi förstärka vårt team med en stödpedagog som möter de lundabor som får stöd och service inom våra verksamheter inom LSS.

Om arbetsplatsen och rollen

Nu söker vi tre stödpedagoger till boende LSS område 8. Område 8 består av två servicebostäder och en gruppbostad. Enheterna finns på Arkivgatan och Södra vägen. Samtliga enheter har inriktning NPF-diagnoser med brukare mellan 18-50 års åldern. I ditt uppdrag kommer du att bli placerad på en av enheterna. 

I tjänsten ingår att arbeta som en del av arbetslaget där sedvanligt arbete förekommer samtidigt som du finns som ett extra stöd för medarbetare. I rollen som stödpedagog har du varje vecka avsatt tid för det pedagogiska arbetet, vilket till exempel kan bestå av att handleda medarbetare i utmanande arbetssituation, att uppdatera dig kring de senaste studierna om tydliggörande pedagogik, handleda i dokumentation eller samverka med andra stödpedagoger. Du kommer även att vara superuser/digitalt ansvarig, vilket innebär att du kommer att både stötta medarbetare i våra digitala verktyg och även utveckla de digitala verktygen.

I rollen som stödpedagog arbetar du med att förbättra och handleda det pedagogiska arbetet. Du har ansvar för bland annat planering och uppföljning där du tillsammans med våra stödassistenter och pedagogiska samordnare stöttar våra brukare att leva det liv de önskar. Du kommer att tillhöra ett nätverk med stödpedagoger samt arbeta nära områdets pedagogiska samordnare. Vi erbjuder dig ett spännande och stimulerande arbete där ingen dag är den andra lik.

Arbetstider och kommunikation

Arbetstider är dag, kväll och varannan helg samt sovande jour. Som tidigast startar ett pass klockan 07:00 och som senast avslutas ett pass klockan 22:30, detta är ungefärliga tider som kan förändras utifrån brukarnas behov. I Lund arbetar du som stödpedagog 36,33 timmar per vecka. 

Arkivgatan

Närmsta hållplats är Arkivgatan som ligger alldeles bredvid enheten. Hållplats Botulfsplatsen ligger 10 minuters promenad från enheten. Lunds Centralstation ligger 20 minuters promenad från enheten, 5-10 minuter med cykel. Betaldparkering finns på närliggande gator till boendet. 

Södra vägen 

Närmsta hållplats är Revingegatan. Lunds Centralstation ligger 20 minuters promenad från enheten, 5-10 minuter med cykel. Betaldparkering finns i närheten av båda enheter på Södra vägen. 

Vi erbjuder dig

"Som stödpedagog har man mer ansvar för helheten och samordningen i verksamheten. Jag ser till att vi har uppdaterade kunskaper på arbetsplatsen och jobbar mycket med tydliggörande pedagogik." - Glenn. 

Läs gärna vår intervju med stödpedagog Glenn, intervju med Glenn

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa. Förmåner som anställd

Arbetsuppgifter

 • Ge stöd utifrån brukarens egna resurser i den dagliga livsföringen samt ge brukarna goda levnadsvillkor i form av självbestämmande, integritet och delaktighet.
 • Utföra och stötta arbetsgruppen i arbetet med social dokumentation, genomförandeplaner och övrig dokumentation samt i att följa upp och utvärdera insatserna.
 • I det brukarnära arbetet vara ett stöd till att tillämpa ett pedagogiskt arbetssätt och olika typer av alternativ och kompletterande kommunikation.
 • Ha fördjupad kunskap i de områden som direkt anknyter till verksamhetsområdet och vara ett stöd i att tillämpa ett pedagogiskt arbetssätt.
 • Vara ett stöd i omvärldsbevakning, i att skapa förutsättningar för att tillämpa evidensbaserad praktik och ett systematiskt arbetssätt samt vara resurs i tillämpningen av aktuell lagstiftning i vardagsnära situationer.
 • Var resurs i att etablera kontakt med interna och externa aktörer och ett stöd i samarbete och samverkan med aktuella aktörer och nätverk så att så att individens behov tillgodoses.

Vi söker dig som

 • Har eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet som omfattar minst 200 YH-poäng eller 60 högskolepoäng eller kombination däremellan som motsvarar minst två terminers heltidsstudier, eller annan beteendevetenskaplig inriktning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Har erfarenhet från arbete med målgruppen.
 • Har god kunskap erfarenhet av tydliggörande pedagogik/TEACH.
 • Har god kunskap och erfarenhet av lågaffektivt bemötande.
 • Meriterande med kunskap och erfarenhet av att arbeta med psykisk ohälsa.
 • Meriterande med erfarenhet av ledarskap/handleda.  
 • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska då arbetet innehåller dokumentation, möte med brukare och anhöriga samt samverkansmöten.
 • Baskunskaper i digitala arbetsverktyg.
 • Meriterande med kunskap inom teckenspråk.

Rekryteringsprocessen

Vi kommer att göra urval efter att annonsen stängt.

Observera att vi i denna rekrytering tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Välkommen med din ansökan!

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Antal tjänster

3

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-07-28

Referensnummer

2024/741

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?