Länk till startsidan

Förstelärare till Vallkärra skola

Barn- och skolförvaltningen

Om oss

I det natursköna norra Lund ligger Vallkärra skola som är en av Lunds äldsta skolor. Den ligger i Vallkärra cirka 4 km från Lunds centrum. Vallkärra skola är en F-6-skola med cirka 135 elever som kännetecknas som skolan med det stora hjärtat.

Miljön på Vallkärra skola inbjuder till lek och lärande såväl inomhus som utomhus. Vi värnar om elevens sociala och kunskapsmässiga utveckling i samspel med andra. Tillsammans arbetar vi utifrån gemensam värdegrund i samarbete med föräldrarna grundat på trivsel, samarbete, respekt, medbestämmande, arbetsglädje och kreativitet. Elevens rätt till utbildning utifrån sina förutsättningar är navet i vår verksamhet. All personal arbetar tillsammans och bidrar med sina erfarenheter och kunskap för att utveckla verksamheten till en skola där alla, elever och personal, känner att de lyckas.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en förstelärare till Vallkärra skola med behörighet att undervisa i grundskolan. I tjänsten kommer du att undervisa i F-3 med majoriteten av undervisningen i årskurs 2. Vidare arbetar du också med ett löpande utvecklingsarbete. Ett utvecklingsarbete där du tillsammans med övrig skolpersonal aktivt jobbar för att upprätta och bibehålla en god lär- och arbetsmiljö för elever och medarbetare på vår skola. Du arbetar dessutom med skolområdets systematiska kvalitetsarbete där du driver arbetet framåt med positivitet och noggrannhet.

I ditt uppdrag ingår det mentorskap mot elever i din grupp. I din roll som mentor har du ett specifikt ansvar för din grupp elever som du därigenom får möjligheten att följa närmare i deras studieutveckling och personliga mognad. Som mentor informerar och håller du elevens vårdnadshavare underrättade om elevens utveckling genom bl.a. regelbundna utvecklingssamtal. Som förstelärare driver du det systematiska utvecklingsarbetet med andra förstelärare och ledningsgruppen. Vi samarbetar med Linnéuniversitetet och fokuserar på tillgängliga lärmiljöer, differentierad undervisning och att förflytta det kollegiala utvecklingsarbetet till det det kollektiva lärandet. 

Du ansvarar för att på ett professionellt sätt planera, genomföra och utvärdera undervisning i åk F-6 utifrån gällande styrdokument, såväl enskilt som i samarbete med andra kollegor och arbetslag. Du kommer ingå i ett arbetslag där verksamheten planeras, genomförs, utvärderas och utvecklas i ett kollegialt lärande.

Vi söker dig som

Är legitimerad lärare med examen och behörighet att undervisa i åk F-3. Eftersom vi har klasslärarsystem ser vi gärna att du har en bred ämnesbehörighet. Du har minst fyra års dokumenterad erfarenhet av att arbeta som undervisande lärare och mentor.

Du har mycket god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och ett starkt intresse för att utveckla undervisningen. Du är lösningsfokuserad och har ett kreativt tänkande som drivs av att utveckla elevers förmågor. Du är trygg med att arbeta med olika anpassningar för de elever som har det behovet. Som förstelärare behöver du även ha ett helhetsperspektiv och du agerar utifrån vad som är bäst för hela verksamheten. Du ser arbetet med digitala verktyg som en naturlig del av din undervisning. 

Eftersom vi tillämpar löpande urval ser vi gärna att du inkommer med din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och anpassade grundskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 20240808

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-08-02

Referensnummer

2024/727

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?