Länk till startsidan

Vikarierande handläggare kulturstöd

Lunds kommun

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Då vår handläggare för kulturstöd ska vara tjänstledig ett år söker vi en vikarie till kulturchefens stab. Rollen utgör en nyckelfunktion i Lunds kulturliv, då den samordnar handläggningen av samtliga stödformer till det fria kulturlivet. I arbetet ingår kontakter med aktörer inom Lunds kulturliv, handläggning av bland annat verksamhetsbidrag och projektbidrag, samt utvecklingsarbete och övergripande kulturstrategiskt arbete i enlighet med Lunds kommuns kulturprogram. Kulturhandläggaren leder kulturstödsgruppen och samverkar nära med utvecklingsstrateg, kulturutvecklare, kulturchef och övriga medarbetare i staben.

Tjänsten är ett vikariat på 12 månader med tillträde 1 september.

För att hinna tillsätta tjänsten i tid tillämpar vi löpande urval i den här rekryteringen. Det innebär att vi kan genomföra intervjuer innan sista ansökningsdatum passerat. Vi uppmanar därför kandidater att söka tjänsten så fort som möjligt.

Vi söker dig som

har bred och lång erfarenhet av strategiskt arbete inom kulturområdet, gärna från offentlig sektor och inom fler än en konstnärliga discipliner. Du har högskoleutbildning inom kulturområdet eller andra erfarenheter som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du är bra på att skifta perspektiv och att anta ett helhetsperspektiv, och du har vana av att självständigt organisera ditt arbete och skapa struktur i din vardag. Du är flexibel, och klarar av att hantera många olika arbetsuppgifter under en dag.

Mycket av arbetet sker inom olika digitala system, och du behöver ha en digital mognad och förmåga att sätta dig in i nya system när arbetet kräver det.

Arbetet innebär många kontaktytor både internt och externt, vilket kräver såväl god samarbetsförmåga som god kommunikativ förmåga. Du har gott omdöme, är lyhörd, samarbetsinriktad och bekväm med att både jobba nära dina kollegor och att jobba självständigt.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Verksamhetsområde kultur består av Lunds Konsthall, med ansvar för både den offentliga konsten och Konsthallen på Mårtenstorget, Kulturskolan och enheten scener som bokar och producerar kulturarrangemang både på våra egna scener och på gator och torg. I kulturstaben arbetas det även med stöd till det fria kulturlivet, kulturstrategiskt arbete och utvecklingsarbete. Staben utgår från kommunhuset Kristallen som arbetsplats, men har hela Lund som sitt arbetsfält.

Kultur- och fritidsförvaltningens cirka 350 medarbetare arbetar med att ge lundaborna tillgång till meningsfulla fritidsaktiviteter och berikande kulturupplevelser, nu och i framtiden. Vi brinner för kultur, bibliotek, idrott och fritid, och arbetar för att skapa förutsättningar och tillgång till stimulerande livsmiljöer och aktiviteter som inte bara ökar livskvalitén, utan också främjar god hälsa och aktivt intellekt. Det gör vi genom att tänka stort om smått och vara lyhörda för vad medborgare och föreningar önskar och behöver.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: 2024-09-01

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-06-23

Referensnummer

2024/658

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?