Länk till startsidan

Stödassistenter till våra dagliga verksamheter inom LSS

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vi söker dig som vill arbeta som stödassistent inom daglig verksamhet i Lund.  Har du god förmåga att samarbeta och vill du också stödja våra brukare till ett meningsfullt och aktivt liv? Då kanske du är en av våra nya medarbetare?

Vill du vara en del av personalgruppen inom Daglig verksamhet?

Till hösten kommer att ta emot nya brukare till våra enheter och behöver därför utöka vår personalgrupp med fler stödassistenter.

Vi söker stödassistenter till flera av våra enheter inom daglig verksamhet. Här får du bla arbeta med brukare inom autismspektrum där vi arbetar brukarnära och stöttar den enskilde i arbetet på daglig verksamhet.

Vi söker dig som är positiv, nytänkande och har förmåga att se brukarens utveckling och potential. 

Arbetstiderna är måndag - fredag 07.30 - 16.00

Vi erbjuder dig

Som en del av introduktionen erbjuder vi dig utbildning i Studio III (lågaffektivt bemötande). 

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om oss

Våra enheter inom daglig verksamhet LSS erbjuder våra deltagare med olika funktionsvariationer  aktiviteter där delaktighet och självbestämmande är en viktig del. Vi erbjuder hjälp och stöd utifrån individens behov för att skapa goda upplevelser och trygghet.
Enheterna finns geografiskt på olika platser i Lund med olika inriktningar.

Vi arbetar för att våra brukare ska få möjlighet att vara så självständiga som möjligt och leva det liv de önskar. Det krävs därför att du har ledarförmåga, är nyfiken och har förmågan att lyssna in våra brukare.

Vi möter vi brukare med varietat behov av stöd och det kan förekomma situationer med utmanade beteende där vi på vissa enheter  har hög personaltäthet och ibland även dubbelbemanning. Du kommer att arbeta tillsammans med övriga stödassistenter pedagogiska samordnare och stödpedagog.

Arbetsuppgifter

 • Arbeta brukarnära och stötta den enskilde i arbetet på daglig verksamhet. 
 • Skapa förutsättningar där du tillsammans med deltagarna genomför aktiviteter både i grupp och individuellt.
 • Hålla dig uppdaterad inom området med hjälp av omvärldsbevakning.
 • Upprätta och utforma genomförandeplaner.
 • Dokumentera och medverka till att verksamheten håller en god kvalitet.

Kvalifikationer

 • Godkända betyg från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Baskunskaper i digitala arbetsverktyg är ett krav.
 • Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift är ett krav.
 • Körkort är ett krav på vissa enheter
 • Erfarenhet av autism är meriterande.
 • Erfarenhet av lågaffektivt bemötande är meriterande.
 • Kunskap kring tydliggörende pedagogik är meriterande.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval där vi startar med telefonintervjuer. 
Vi kommer att hålla slutintervjuer den 19 och 20 juni.

Inför anställning till tjänster där vård- och omsorgsarbete ingår behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 100 medarbetare för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för kommunens äldreboenden, hemtjänst, stöd till personer med funktionsnedsättning, hemsjukvård och träffpunkter för seniorer. Hos oss står varje individs behov i centrum, och våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Antal tjänster

3

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-06-13

Referensnummer

2024/635

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?