Länk till startsidan

HR-samordnare med fokus på schema- och arbetstidsfrågor

Kommunkontoret

Vill du ha ett självständigt arbete med varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en verksamhet med många samarbetsytor? Då är detta tjänsten för dig!

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Som HR-samordnare arbetar du med att ge ett verksamhetsnära, behovsanpassat och samordnat stöd till kärnverksamheterna inom schema- och arbetstidsfrågor. Du har nära samarbete med HR-kollegor, administratörer, systemförvaltare och andra nyckelpersoner på kommunens förvaltningar.

Du kommer bland annat ansvara för att utbilda i vårt schemasystem Multi Access, leda och sammankalla referensgrupper för schema- och vikarieanskaffningssystem samt vara ett stöd för verksamheter och kollegor i schema- och arbetstidsfrågor. Här förenar du dina expertkunskaper med en lyhördhet gentemot verksamhetens behov samt arbetsmiljö- och ekonomiaspekter.

I arbetet ingår även att ansvara för att driva och genomföra implementering av vårt schema- och vikarieanskaffningssystem i verksamheterna samt testa och utvärdera ny funktionalitet.

Vi söker dig som

  • Har flerårig erfarenhet av arbete med schemasystem och schema- och arbetstidsfrågor, eller liknande frågor
  • Minst har fullföljd gymnasieutbildning 
  • Gillar att utbilda och har god pedagogisk förmåga
  • Har grundläggande arbetsrättsliga kunskaper i synnerhet inom arbetstidsområdet
  • Har god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på svenska
  • Har god datormognad och lätt för att lära dig system.

För att lyckas i uppdraget krävs det att du är bra på att planera och organisera ditt arbete och trivs i en självständig roll där du förväntas ta eget ansvar för att strukturera och utföra dina arbetsuppgifter. Vidare har du god samarbetsförmåga och vilja och förmåga att ge god service och leverera lösningar.

Har du högskoleutbildning med inriktning HR är det meriterande, liksom om du har erfarenhet av arbete med arbetstidsfrågor i offentlig sektor samt kunskap i systemen Personec P, Multi Access och Time Care Pool. Även erfarenhet av att arbeta i projekt samt självständigt driva mindre projekt är meriterande.

Om rekryteringen

Vi planerar att hålla digitala första intervjuer via Teams den 18 juni (fm) samt den 19 juni (em) och ber dig därför säkerställa din tillgänglighet. 

Observera att vi tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor. Istället för ett personligt brev ber vi dig att svara på några frågor som dyker upp när du registrerar din ansökan. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du får möjlighet att utvecklas, påverka och göra skillnad för vår kompetensförsörjning i Lunds kommun!

En kombination av kontors- och distansarbete är det nya normala för oss och kommunkontorets kontor ligger precis i anslutning till Lunds centralstation.

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Du tillhör kommunkontorets HR-avdelning som svarar för kommunens gemensamma HR-frågor och för operativt HR-stöd till delar av organisationen. Här arbetar ett 40-tal medarbetare som tillsammans har en stor mångfald av kompetenser inom exempelvis arbetsrätt, arbetsmiljö, rekrytering, lärande/utbildning och uppföljning. Du har även ett nära samarbete med chefer och HR-medarbetare inom alla förvaltningar och med fackliga företrädare.

På kommunkontoret arbetar cirka 350 medarbetare inom strategiska funktioner. Tillsammans säkerställer vi att kommunen är en effektiv och modern organisation. Just nu befinner vi oss på en spännande utvecklingsresa med målet att fungera som en motor i utvecklingen av hela organisationen. Där vi tar ansvar för helheten, och sätter medborgarnas bästa i fokus.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-06-17

Referensnummer

2024/628

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?