Länk till startsidan

Grundlärare i fritidshem

Barn- och skolförvaltningen

Om rollen och dina arbetsuppgifter

Som grundlärare i fritidshem arbetar du aktivt med att utveckla och driva verksamheten i enlighet med gällande styrdokument tillsammans med ditt arbetslag. Du kommer tillsammans med övrig pedagogisk personal planera och har undervisning under både skol- och fritidstid.  Ni ser tillsammans till att verksamheten är lustfylld, utmanande och kreativ. Vi arbetar tematiskt, vilket innebär att skolorna arbetar ämnesövergripande med en inspirerande uppstart. 

Digitala verktyg används i undervisningen och vi arbetar för att främja skolans digitala utveckling i det dagliga arbetet därför ser vi gärna att du har goda IT-kunskaper i digitala verktyg. Kvällsmöten förekommer i form av konferenser vid några tillfällen per termin.

Vi söker dig 

Vi söker dig som är legitimerad grundlärare i fritidshem, alternativt har fritidspedagogexamen och har behörighet att undervisa i musik. 

Du drivs av viljan att utveckla skolan och fritidshemsverksamheten och vill själv kunna bidra till att den ligger i framkant. Din samarbetsförmåga är mycket god och du har lätt för att skapa relationer med såväl elever som kollegor och vårdnadshavare. Du är intresserad av att arbeta tematiskt och trivs med att arbeta i arbetslag men förväntas också kunna arbeta självständigt. 

Som person är du kreativ, ansvarstagande, flexibel och lyhörd. Att samverka med andra faller sig naturligt och du har förmåga att kommunicera med kollegor, elever och vårdnadshavare. Du har förmåga att se alla elevers olika behov, tar hänsyn till deras individuella förutsättningar och får dem att växa. 

Vi tillämpar löpande urval och ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.

Det här ger vi dig som medarbetare

Om arbetsplatsen

Vi söker två grundlärare i fritidshem med ena placeringen på Hagalundskolan och den andra tjänsten är på Torna Hällestad skola. Vi arbetar tematiskt och ämnesövergripande. Vi vill stimulera elevernas kreativitet och nyfikenhet. Vi strävar efter  gemenskap som ger trygghet och lust att lära. 

Hagalundskolan är en enparallellig kommunal F-6 skola med ca 200 elever. Vi har verksamhet inom grundskola, anpassad grundskola och fritidshem.  Det är en lugn och trygg skola med tillgång till natur och fina grönområden. Skolan ligger i Dalby, naturskönt beläget nära Dalby Söderskog, ca 1 mil öster om Lund.  

I den vackra byn Torna Hällestad ligger vår andra skola. Vi arbetar åldersblandat årskurs F-1 och årskurs 2-3 med sammanlagt ca 50 elever. Det är en lugn och trygg skola med tillgång till natur och fina grönområden.

På barn- och skolförvaltningen arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn och elever inom våra förskolor, grundskolor och anpassade grundskolor ska nå sina mål. Tillsammans arbetar vi för en enhetlig och tydlig styrning av förskola och skola i en modern och effektiv organisation, med målet att möjliggöra en utbildning i världsklass. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten.

För att få arbeta med barn eller elever inom förskola och skola behöver du kunna uppvisa ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Augusti 2024

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-06-12

Referensnummer

2024/613

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

  • Viveka Johansson, Sveriges Lärare, vivekakarinbirgitta.johansson@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?