Länk till startsidan

Vikarierande socialrådgivare till Resursenhet vuxens öppenvård

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen


Vill du bli en del av en arbetsgrupp med hög kompetens, flexibilitet och fokus på att utveckla insatser inom kommunens öppenvård? Nu söker vi en vikarierande socialrådgivare till vår enhet för personer med skadligt bruk och beroende.

Om rollen och dina arbetsuppgifter

I din roll som socialrådgivare arbetar du med vår öppenvårdsbehandling där vi erbjuder stöd framförallt till grupp, men även individuellt samt till anhöriga. På enheten finns ett brett utbud av insatser och metoder vilka vi kontinuerligt utvärderar för att möta målgruppens behov. I arbetet ingår dokumentation och uppföljning av dina insatser och du arbetar ofta i nära samverkan med andra aktörer inom och utanför vår förvaltning. Arbetet sker på kommunhuset Kristallen, i vår egen öppenvårdslokal centralt i Lund samt på andra platser där målgruppen befinner sig.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Meriterande är erfarenhet av arbete inom socialtjänst med skadligt bruk och beroende eller psykiatrisk problematik. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av metoder såsom Motiverande Intervju (MI), Återfallsprevention (ÅP), Motivational Enhancement Therapy (MET), Community Reinforcement Approach (CRA) eller Community Reinforcement Approach and Family Training (CRAFT).

Vi tror att du som söker denna tjänst är en person som har en förmåga att arbeta självständigt och i team utifrån ett givet uppdrag. Du är tydlig, kreativ och lyhörd. Du är en reflekterande kollega som har en smidighet i ditt kontaktskapande och samarbete med andra. Vi ser gärna att du har körkort.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Välkommen till oss

Hos oss får du ett varierat, självständigt och viktigt arbete med vuxna lundabor med varierande problematik. Du får en gedigen introduktion i arbetet, goda möjligheter till kompetensutveckling och kontinuerligt stöd av dina kollegor och chef. Vår enhet präglas av en positiv anda och vi engagerar oss för att ge det bästa stödet för våra brukare. Till resursenhet vuxen kommer lundabor som fått bistånd från någon av förvaltningens utredningsenheter. Du möter personer med varierande problematik, som skadligt bruk och beroende, psykosocial problematik samt människor i kris. 

Välkommen med din ansökan! Annonsen avser en visstidsanställning om ca 6 månader med eventuell möjlighet till förlängning.
I denna rekrytering tillämpas löpande rekrytering, tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

 

Vi är en del av arbetsmarknads- och socialförvaltningen där cirka 600 medarbetare ger stöd till de lundabor som behöver socialtjänstens insatser. Tillsammans ser vi till att barn och unga får en så bra uppväxt som möjligt. Vi utgår från hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Det handlar om att ge stöd till vuxna med skadligt bruk och beroende eller psykiska funktionsnedsättningar, till dem som behöver ekonomiskt bistånd, god man, förvaltare eller stöd för att kunna studera eller arbeta, samt till flyktingar.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-06-17

Referensnummer

2024/608

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?