Länk till startsidan

Arbetsmarknadskonsulent 18-24

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen


Vill du vara med och bidra till unga vuxnas självständighet?

Om rollen och arbetsuppgifter

- Som arbetsmarknadskonsulent ska du arbeta med unga vuxna som varken arbetar eller studerar och som behöver stöd för att nå målet arbete eller studier.

- I huvudsak arbetar du på uppdrag från kollegorna inom enheten, men även biståndslösa kontakter och förebyggande arbete ingår i tjänsten inom ramen för mötesplatsen ComUng.

- Du coachar och stöttar den unge att genomföra sin planering och samverkar och fritidsledare samt studie- och yrkesvägledare på ComUng.

- Du kan hålla i gruppverksamhet och delta i den öppna verksamheten på ComUng.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har en beteendevetenskaplig examen. Som person ser du den inneboende kraften hos dina medmänniskor och trivs att se individer växa och bli självständiga. Du har erfarenhet av arbete med arbetsmarknadsinsatser inom kommunal eller statlig verksamhet och vana av utåtriktat arbete mot potentiella arbetsgivare och praktikplatser. Det är meriterande med erfarenhet av målgruppen unga vuxna.

Du kan jobba med helheten, från första kontakten med ungdomen till avslut vid självförsörjning. Du är positiv, kreativ, tar egna initiativ och ser möjligheter i de utmaningar du ställs inför. Du kan ledigt växla mellan kontakt med ungdomar, samarbetspartners och administrativt arbete. Att samarbeta faller sig naturligt för dig, både med kollegor inom och utanför kommunen.

Vi erbjuder dig

Som medarbetare hos oss erbjuds du en rad förmåner med fokus på balans, trygghet och hälsa. Lunds kommun är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter för medarbetare till utveckling. Som medarbetare får du även tillgång till vår förmånsportal där du enkelt kan se dina förmåner och administrera dessa.
Det här ger vi dig som medarbetare

Välkommen med din ansökan! Annonsen avser en visstidsanställning om ca 6 månader.

Om oss

18 till 24-enheten arbetar för att stödja de unga vuxna vi möter i riktning mot ett självständigt liv utifrån sina individuella förutsättningar. Inom enheten har vi samlat kompetenser med fokus på försörjningsstöd, arbetsmarknadsfrågor, utredning av övrigt bistånd samt öppenvårdsinsatser för målgruppen 18 - 24 år. Visionen är att socialtjänsten genom ett nära samarbete och helhetssyn skall samla de kompetenser som behövs utifrån den unga vuxnas behov.

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

  Vi är en del av arbetsmarknads- och socialförvaltningen där cirka 600 medarbetare ger stöd till de lundabor som behöver socialtjänstens insatser. Tillsammans ser vi till att barn och unga får en så bra uppväxt som möjligt. Vi utgår från hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Det handlar om att ge stöd till vuxna med skadligt bruk och beroende eller psykiska funktionsnedsättningar, till dem som behöver ekonomiskt bistånd, god man, förvaltare eller stöd för att kunna studera eller arbeta, samt till flyktingar.

Här får du plats att växa. Inom Lunds kommun sätter vi kunskapen i centrum och skapar möjligheter att utvecklas i arbetslivet. Vi erbjuder en inkluderande arbetsmiljö, och chans att påverka och göra skillnad. Vill du bli en av oss?

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Lön: Månadslön
Tillträde: snarast

Ansökan

Ansök här

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2024-06-11

Referensnummer

2024/602

Kontaktperson(er)

Facklig(a) företrädare

  • Josefine Båge Jallow, Vision, josefine.bagejallow@lund.se
  • Gregorio Macario Hernandez, SSR, gregorio.macario@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?